Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­sia Poh­jois-Poh­jan­maal­le – toi­min­taa voi jatkaa ra­joi­tuk­set­ta ko­ronapas­sil­la

Ravitsemisliikkeiden rajoituksia jatketaan vuoden loppuun saakka.

Ravintola voi välttää rajoitukset, jos se ottaa käyttöön koronapassin.
Ravintola voi välttää rajoitukset, jos se ottaa käyttöön koronapassin.
Kuva: Vesa Joensuu

Valtioneuvosto on päättänyt jatkaa ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoittavan asetuksen voimassaoloa vuoden loppuun saakka. Lisäksi ravitsemisliikkeiden rajoitukset otetaan käyttöön Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen maakunnassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

Asetuksen muutos tuli voimaan maanantaina. Ravitsemisliikkeiden rajoitukset tulevat uusilla alueilla voimaan keskiviikkona.

Vaihtoehtona ravitsemistoiminnan erityisille rajoituksille toimija voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Leviämisalueiden rajoitukset ravitsemisliikkeille ovat voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Uudenmaan, Kymenlaakson ja Kanta-Hämeen maakunnassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä keskiviikosta alkaen.

Jos ravintola ei ota käyttöön koronapassia, on anniskelu sallittu kello 07–24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 05–01.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Rajoitetun ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Hallitus linjasi viime viikolla, että epidemian alueellisista vaihekuvauksista luovutaan. Aiempien epidemian vaihekriteerien tilalle on valmisteltu nykyiseen tautitilanteeseen paremmin soveltuvat epidemian leviämisalueiden epidemiologiset tunnusmerkit. THL julkaisee epidemian leviämisalueiden tunnusmerkit täyttävien alueiden tiedot verkkosivuillaan 15. marraskuuta alkaen.