Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin yh­teis­toi­min­ta­neu­vot­te­lut ovat päät­ty­neet – sääs­tö­toi­mi­na hen­ki­lös­tö­vä­hen­nyk­siä, lo­mau­tuk­sia ja etuuk­sien leik­kauk­sia

Koulut: Pu­das­jär­ven lukion toi­min­ta on jat­ku­mas­sa Hir­si­kam­puk­sel­la ja koulut ovat yh­dis­ty­mäs­sä Pu­das­jär­ven pe­rus­kou­luk­si

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Rajusti noussut sähkön hinta on tuonut run­saas­ti uusia yrit­tä­jiä au­rin­ko­pa­nee­li­kaup­paan – ­kes­kus­kaup­pa­ka­ma­ri ke­hot­taa tar­kis­ta­maan yri­tys­ten osaa­mi­sen

Aurinkopaneelien kysyntä on noussut, kun sähkön hinta kipuaa yhä kovemmaksi.
Aurinkopaneelien kysyntä on noussut, kun sähkön hinta kipuaa yhä kovemmaksi.
Kuva: Annika Pitkänen

Sähkön kohonnut hinta on vauhdittanut aurinkopaneelien kysyntää, kerrotaan Keskuskauppakamarin tiedotteessa.

Kysynnän lisääntyessä alalle on tullut paljon lisää yrityksiä. Keskuskauppakamarin lakimies Raisa Harju kehottaa kuluttajia varmistamaan yritysten riittävän kokemuksen aurinkosähköjärjestelmien asennuksesta, jotta varmistuu hyvästä lopputuloksesta.

Harjun mukaan kuluttajan on hyvä ymmärtää missä vaiheessa paneelin asennus kannattaa tehdä. Katon kunto vaikuttaa merkittävästi siihen, kannattaako paneelia ylipäätään asentaa.

– Kattoremontista tulee erityisen kallis, jos huonokuntoiselle katolle on ensin asennettu paneelit ja viiden vuoden päästä joudutaankin uusimaan sekä katto että paneeli. Kuluttajan olisi tärkeää ymmärtää, mille katoille paneeli yleensäkin sopii, sekä käyttää ammattitaitoisia asentajia, Harju sanoo.

Tavarantarkastaja Jukka Itkonen kertoo tiedotteessa, että hänen tietoonsa ongelmia on tullut lähinnä järjestelmien sähköasennuksista.

– Johdotusten kiinnityksissä on ollut puutteita, samoin rasioiden ja kytkinlaitteiden kiinnityksissä. Johtoläpivientien teko vaatii huolellisuutta ja palo-osastojen läpiviennit on tehtävä asennusmääräysten mukaisina, hän sanoo.