Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Raa­sa­kan kalatie sai luvan – Vael­lus­ka­la­han­ke: "Tärkeä ja po­si­tii­vi­nen päätös ja mah­dol­lis­taa yh­teis­työn jat­ka­mi­sen"

Pudasjärvi

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt vesitalousluvan Iijoen Raasakan kalatielle. Päätös on merkittävä Iijoen vaelluskalayhteistyön kannalta, kerrotaan Pohjolan Voiman tiedotteessa..

– Tämä on tärkeä ja positiivinen päätös ja mahdollistaa yhteistyön jatkamisen, sanoo Iijoen vaelluskalahankkeen 2020­–2022 projektipäällikkö Mirko Laakkonen.

– Olemme tyytyväisiä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätökseen myöntää Raasakan kalatielle lupa. Laaja, pitkäjänteinen ja vapaaehtoisuuteen perustuva yhteistyö vaelluskalojen palauttamiseksi Iijoella vie tarvittavia toimenpiteitä eteenpäin. Uhkana on, että mahdolliset valitukset viivästyttävät rakentamisen aloitusta, toteaa PVO-Vesivoima Oy:n toimitusjohtaja Jani Pulli.

– On hyvä päästä kalateiden rakentamisessa liikkeelle.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin