Mainos: Tilaa Iijokiseutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Raakun 100 mil­joo­nan vuoden taival uha­na­lai­sek­si eläin­la­jik­si – näyt­te­lya­va­jai­set tors­tai­na Syöt­teel­lä ja Ou­lan­gal­la

Näyttely raakun taipaleesta uhanalaiseksi eläinlajiksi avautuu torstaina Syötteen ja Oulangan luontokeskuksissa sekä Saariselällä.

Näyttely havainnollistaa ihmisen keskeistä roolia jokielinympäristöjemme radikaalien muutosten takana. Samalla se herättelee meitä vastuunkantoon pohjoisen jokiluonnon turvaamiseksi, kerrotaan Metsähallituksen tiedotteessa.

Näyttely antaa perustietoja raakun suojelutilanteesta sekä meneillään olevasta Salmus-hankkeesta. Raakku on ekologialtaan monipuolinen laji. Runsas raakkukanta puhdistaa vettä, koska raakkuyksilö voi suodattaa kymmeniä litroja vettä päivässä. Raakun kuori taas toimii konkreettisena kasvualustana vesisammalille ja muille eliöille. Raakulla on ollut lajina myös pitkä historia helmestyksen kohteena.

Tarinalliset osuudet näyttelyyn on kirjoittanut Anni Kytömäki. Kytömäki voitti vuonna 2020 kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon jokihelmisimpukkaa sivuavalla Margarita-teoksellaan. Raakun 100 miljoonan vuoden kiehtova elämänpolku puhuttelee sekä lapsi- että aikuisvierailijoita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.