Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Puo­lan­gal­le pe­rus­tet­tiin uusi luon­non­suo­je­lu­alue Pu­das­jär­ven rajan tun­tu­maan – Leh­to­saa­ren luon­non­suo­je­lu­alue on noin 57 heh­taa­rin ko­koi­nen

Kainuun ely-keskus on perustanut noin 57 hehtaarin kokoisen Lehtosaaren luonnonsuojelualueen Puolangan Askankylälle, tiedottaa ely-keskus.

Luonnonsuojelualueen perustaminen liittyy Pohjois-Suomeen luonnonsuojelualueiden hankintaan myönnettyyn lisämäärärahaan vuosille 2020 - 2022. Lehtosaaren luonnonsuojelualue sijaitsee Vellisuo-Vuorisuon sekä Olvassuon suojelualueiden läheisyydessä.

Lehtosaaren luonnonsuojelualue muodostuu havupuuvaltaisen vanhan metsän ja laajan avosuon kokonaisuudesta. Vanhan metsän siimeksestä löytää tihkupintaa ja lähteitä. Puusto on iäkästä, koskematonta ja järeää. Lahopuuta on muodostunut myrskyjen kaatamista puunrungoista, talven lumikuorman katkomista latvoista ja luonnollisen metsän kiertokulun seurauksena.

Laaja avosuo tarjoaa monimuotoisuutta ja täydentää kohteen suojelullista merkitystä. Suoalue kätkee syliinsä piilopuron ja lähteitä. Rimpimäinen laaja suoalue on säilynyt luonnontilaisena ja monimuotoisuutta lisäävät metsäsaarekkeet sekä suon reunan vaihettumisvyöhykkeet, tiedotteessa kuvaillaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.