LIIKENNE: Lop­pu­vuo­si on po­ro­ko­la­rei­den syn­kin­tä aikaa – Am­mat­tiau­toi­li­ja: "Kai­kil­la po­roil­la pitäisi olla hei­jas­tin. Olen vält­tä­nyt kym­me­niä ko­la­rei­ta, kun olen ha­vain­nut hei­jas­tin­po­ron"

OSAO: Am­mat­ti­opis­toa ollaan muut­ta­mas­sa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­ta­lol­le – Toi­veis­sa on, että opis­ke­li­jat ja kau­pun­gin johto oli­si­vat saman katon alla jo ensi syksynä

Talousarvio: Bud­jet­ti­esi­tys läpi kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa: Pu­das­jär­vel­le tehdään yli kaksi mil­joo­naa euroa yli­jää­mäis­tä ta­lou­sar­vio­ta, mutta liik­ku­ma­va­raa ei silti ole

Tilaajille

Puiden kor­juu­seen pääs­tä­vä no­peas­ti – Mi­nis­te­ri Jari Leppä maa­nan­tai­na tu­hoa­lueel­le: "Ti­lan­ne erit­täin ikävä ja met­sän­omis­ta­jil­le koh­tuu­ton"

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä tulee maanantaina vierailemaan tuhoalueella

Pudasjärvi

Mittavien metsätuhojen jälkien korjaaminen on saatava liikkeelle täydellä voimalla mahdollisimman nopeasti, esittää taivalkoskelainen Vesa Turpeinen Facebook -viestissään.

– Toivon ja vetoan kaikkiin vastuullisiin tahoihin, että korjuukalustoa keskitetään muualta Suomesta metsätuhoalueelle ja vastaavasti muualta hakkuut keskeytetään kokonaan. Olisi kohtalokasta, mikäli tuhoalueiden metsiin jäisi suuret määrät puuta korjaamatta. Toivon hartaasti, että kaikki vastuulliset metsäalantoimijat sekä varsinkin puunostajat toimivat nyt solidaarisesti.