Vapepa: Moot­to­ri­kelk­kai­li­joi­den et­sin­tä­par­tio har­joit­te­li Tai­val­kos­kel­la – näin syntyi Suomen vien­ti­tuot­teek­si­kin mai­nos­tet­tu am­bu­lans­si­vau­nu maas­to-olo­suh­tei­siin

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Pu­das­jär­vi kil­pai­lut­taa kou­lu­lais­kyy­dit – jaossa noin 1,5 mil­joo­nan euron kul­je­tuk­set

Pudasjärvi

Pudasjärven kaupunki kilpailuttaa koululaiskuljetukset. Tämän hetkiset joukkoliikenteen reitit on kilpailutettu vuonna 2021, eikä optiota ei käytetty tulevan lukukauden osalta. Taksien koulukuljetukset on kilpailutettu vuonna 2020 ja optiovuosi on käynnissä.

Kilpailutus toteutetaan joukkoliikenteen ja koulutaksien osalta yhdessä tammi-helmikuussa  ja uudet sopimukset alkavat tulevana syksynä elokuun alusta. Koulukuljetukset kilpailutetaan ajalle vuoden 2027 elokuun loppuun saakka sekä yksi optiovuosi.

Koulukuljetukset maksavat nykyisellään noin 1,5 miljoonaa euroa, aiempina vuosina kustannukset olivat 1,1 miljoonan euron tasolla. Hyvinvointivaliokunta näkee kilpailutuksen tärkeänä ja odottaa sen myötä saatavan säästöjä.

Koululaiskuljetukset on jaettu kaikkiaan 19 osaan, joista seitsemän on reittipohjaisia joukkoliikenteen linjoja. Loput ovat muun muassa kuljetuksia Syötteellä, Sarakylässä, Kipinässä ja hirvaskoskella sekä Lakarin koululle.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin