Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven Osuus­pan­kin toi­mi­tus­joh­ta­ja Teuvo Pe­rä­ta­lo on muu­tok­ses­ta yhtä aikaa in­nos­tu­nut ja haikea

Teuvo Perätalo aloittaa ensi vuoden puolella Kainuun Osuuspankin toimitusjohtajana. Pudasjärvelle haetaan pian uutta toimitusjohtajaa.
Teuvo Perätalo aloittaa ensi vuoden puolella Kainuun Osuuspankin toimitusjohtajana. Pudasjärvelle haetaan pian uutta toimitusjohtajaa.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

– Haluan uusia haasteita ja kokeilla uutta, perustelee Pudasjärven Osuuspankin pitkäaikainen toimitusjohtaja Teuvo Perätalo siirtymistään Kainuun Osuuspankin toimitusjohtajaksi.

Perätalo haki avoinna ollutat paikkaa alkukesästä, ja tiistaina Kainuun Osuuspankin hallintoneuvosto valitsi hänet uudeksi toimitusjohtajaksi.

Uusi pesti on selvä askel uralla eteenpäin isomman työmaan ääreen:

– Saan kokeilla kooltaan paljon suuremman pankin johtamista. Kainuun Osuuspankin pankkiliiketoiminta on noin neljä kertaa suurempi kuin Pudasjärven.

Perätalo tähdentää, ettei Pudasjärvellä ole mitään, mikä ajaisi häntä pois.

– Päin vastoin, tämä on erinomainen paikka olla ja elää.

Uudesta toimestaan Perätalo on innostunut.

– Tietenkin tuntuu myös haikealta, kun on koko työuransa täällä toiminut, paljasjalkaiseksi pudasjärveläiseksi itseään kuvaileva Perätalo miettii.

Hänellä on takanaan pitkä työura Pudasjärven Osuuspankissa.

– Keväällä tuli 30 vuotta siitä, kun aloitin ensimmäisen kerran työt Pudasjärven Osuuspankissa, kun menin sinne kesätöihin.

Opiskelujen jälkeen Perätalo aloitti työt pankkilakimiehenä vuonna 1988. Pudasjärven Osuuspankin pankinjohtajaksi hän siirtyi vuonna 2000, ja toimitusjohtajana hän on toiminut vuodesta 2005.

Näillä näkymin Perätalo työskentelee Pudasjärvellä ainakin vuoden loppuun saakka ja aloittaa Kajaanissa kevättalvella.

– Välttämätöntähän se on hankkia asunto Kajaanista, toimitusjohtaja pohtii muuttoa.

Suunnitelmissa on kuitenkin jättää Kurenalla sijaitseva omakotitalo omaan käyttöön.

– Varmasti käyn ja pyörin täällä paljon jatkossakin.

Pudasjärven Osuuspankin toimitusjohtajan paikka tullee hakuun normaalissa järjestyksessä syksyn aikana.

Perätalo pitää Pudasjärven Osuuspankkia erinomaisena työpaikkana ja uskoo, että kiinnostusta toimitusjohtajan paikkaa kohtaan on runsaasti – onhan pankki monilla mittareilla mitattuna Suomen parhaimmistoa.

– Pudasjärven Osuuspankki on erinomaisessa kunnossa. Varmasti tilalle saadaan uusi, entistäkin parempi toimitusjohtaja. Parhaimmillaan tämä on kaikille uusi alku ja oivallinen tilaisuus uudistaa Pudasjärven Osuuspankkia, Perätalo naurahtaa.