Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Pu­das­jär­ven nuorten tai­tei­li­joi­den parhaat työt va­lit­tiin 247 teoksen jou­kos­ta – osuus­pank­kien ku­va­tai­de­kil­pai­lus­sa teemana ys­tä­vyys

Kuvataidekilpailun finalisteilla oli syytä juhlaan.
Kuvataidekilpailun finalisteilla oli syytä juhlaan.
Kuva: Marica Paukkeri

Pudasjärven Osuuspankin lasten ja nuorten kuvataidekilpailun voittajat julkistettiin viime torstaina.

Osuuspankin kokoustiloissa oli tiivis tunnelma, sillä nuoret taiteilijat olivat saaneet tuekseen runsaslukuiset kannustusjoukot. Paikalla oli niin opettajia kuin vanhempiakin. Tilaisuuden juonsi ja palkinnonjaon suoritti osuuspankin edustaja Mikko Kähkönen.

”Ystävyys on värikästä” oli tänä vuonna kilpailun kantava teema. Lapset ja nuoret kisasivat kolmessa sarjassa ikäryhmittäin. Arvovaltaisen raadin, eli kulttuuripersoona Kari Tykkyläisen, arvioitavaksi oli toimitettu 247 taidonnäytettä.

Tykkyläinen oli kommentoinut tämänvuotisen tason olleen korkea ja ilahtuneensa erityisesti siitä, kuinka taidokkaasti töissä oli käytetty värejä.

Palkinnoiksi voittajat saivat muun muassa piirustus- ja askartelutarvikkeita. Kilpailu järjestetään yhteistyössä opettajien kanssa, ja osuuspankki kiitti opettajia yhteistyöstä retrohenkisillä emalimukeilla.

Palkituissa kuvissa leiskuivat kirkkaat värit ja aiheeseen löydettiin monta näkökulmaa.
Palkituissa kuvissa leiskuivat kirkkaat värit ja aiheeseen löydettiin monta näkökulmaa.
Kuva: Marica Paukkeri

Nuorimpien sarjassa voiton vienyt Milka-Emilia Peltoniemi oli iloinen voitostaan. Voittokuvan aihe oli selkeästi suunnattu kesälomaan ja siihen, että on aikaa leikkiä kavereiden kanssa..

– Ajattelin siinä sellaista huvipuistoa, Peltoniemi miettii.

Nuori taiteilija ei ollut ensimmäistä kertaa kilpailussa mukana, vaan hän osallistui jo toista kertaa. Voittomunkkia syödessä hän paljasti, että menestyksen takana on pitkäjänteinen harjoittelu.

– Kyllä mää jonkun verran piirrän, Peltoniemi sanoi vaatimattomasti.

Milka-Emilia Peltoniemi kävi pokkaamassa palkintonsa hymyssä suin.
Milka-Emilia Peltoniemi kävi pokkaamassa palkintonsa hymyssä suin.
Kuva: Marica Paukkeri

Pudasjärven paikallismittelö on osa suurta kokonaisuutta, sillä osuustoiminnallisten pankkien kansainvälinen kilpailu Jugend Creativ on saanut tunnustuksen maailman suurimpana lapsille ja nuorille suunnattuna kuvataidekilpailuna.

Suomi toimii tänä vuonna kilpailun isäntämaana, ja finaalitaistelu käydään Helsingissä kesäkuussa. Pudasjärven voittajienkin työt lähetettiin finaaliraadin arvioitavaksi, mutta ne eivät edenneet kärkikahinoihin saakka.

Kilpailuun osallistui Pudasjärvellä 247 taidokasta teosta.

Kuvataidekilpailun voittajat

6–8-vuotiaat:1. Milka-Emilia Peltoniemi,2. Lenni Räisänen,3. Inka Ojala

9–10-vuotiaat:1. Ilari Ekdahl,2. Katriina Manninen,3. Reeta Viljamaa

11–13-vuotiaat:1. Ronja Kokko,2. Annika Junnonaho,3. Nanna Penttilä