Pu­das­jär­ven jou­lun­avaus­ta­pah­tu­man päivä pää­tet­ty – luvassa jou­lu­va­lot, jou­lu­to­ri ja jou­lu­puk­ki

Pudasjärven jouluvalot syttyvät marraskuun viimeisenä viikonloppuna, perjantaina 24.11.
Pudasjärven jouluvalot syttyvät marraskuun viimeisenä viikonloppuna, perjantaina 24.11.
Kuva: Maiju Teeriaho

Pudasjärven jouluvalot syttyvät ja joulukausi avataan Pudasjärven torilla virallisesti perjantaina 24. marraskuuta. Marraskuun lopulla laskeudutaan joulun tunnelmaan jouluvalojen, joulutorin ja jouluisen ohjelman merkeissä.

Joulutori avataan joulunavauspäivänä kello 16. Katettuun myyntitelttaan omia tuotteitaan esittelemään ja myymään mahtuu kaksikymmentä myyjää. Joulutorin paikkavarauksista vastaanottaa Kurenalan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kerttu Simu.

Joulutorilla ei tarvitse olla kuivin suin, sillä Iijokiseutu tarjoaa glögiä ja pipareita ilmaiseksi. Pientä suupalaa on myös myynnissä.

Jouluvalot syttyvät kello 18.00, jolloin lavalla alkaa koko perheelle suunnattu jouluinen ohjelmatuokio.

Järjestäjät ovat kirjoittaneet Korvatunturille ja toivoneet joulupukin saapuvan paikalle. Nähtäväksi jää, millä tavalla pukki tänä vuonna Pudasjärven torille saapuu. Viime vuonnahan pukki oli epähuomiossa kääritty suureen lahjapakettiin ja joutui olemaan lavalla koko iltapäivän ennen kuin muutamat reippaat lapset huomasivat avata paketin!

Haastattelussa pukki oli onneksi erittäin hyväntuulinen ja kehui pudasjärveläislapsia kilteiksi. Karkkia riitti kaikille jaettavaksi ja joulumieli lähti nousuun.

Perinteiseen tapaan tapahtuman järjestelyistä vastaavat Pudasjärven Yrittäjät, Pudasjärven kaupunki, Pudasjärven seurakunta, paikallislehti Iijokiseutu, Kurenalan kyläyhdistys, Karhupajan väki sekä muut yhteistyökumppanit.