Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pu­das­jär­ven ja Ranuan alueil­le suun­nit­teil­la bio­kaa­su­lai­tok­sia – ainoa vaih­to­eh­to on yh­tei­nen pro­jek­ti muiden maa­ti­lo­jen kanssa: Pär­jän­suo mah­dol­li­nen si­jain­ti

Tilalliset ovat kiinnostuneita hyödyntämään heinää ja lantaa energiantuotannossa. Takaisin he saavat mädätettä, joka on hyvä lannoite.

Pudasjärven ja Ranuan alueella suunnitellaan biokaasua tuottavan energiayhtiön perustamista yhteistyössä paikallisten maanviljelijöiden kanssa.

– Pudasjärvelle laitos olisi tulossa Pärjänsuon alueelle, kertoo biokaasulaitoksen esiselvityshanketta vetävä projektikoordinaattori Mika Impiö.

Esiselvityshankkeessa on mukana noin 40 maatilaa molemmista kunnista.

Impiön mukaan perustettavan energiayhtiön omistajuudesta on kiinnostunut 18 maatilaa ja suurin osa mukana olevista tiloista ovat kiinnostuneita pienosakkuudesta.

Pärjänsuon laitoksen vaikutusalueella olisi noin puolen kymmentä maatilaa, jotka ovat aktiivisesti mukana esiselvitysprojektissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.