Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pu­das­jär­vel­le mer­kit­tiin viime vii­kol­la kaksi uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, Tai­val­kos­kel­le yksi – ro­ko­tus­ti­lan­ne säi­ly­nyt liki muut­tu­mat­to­ma­na

Pudasjärvellä on todettu viime vuonna alkaneen koronaepidemian aikana yhteensä 83 koronatartuntaa. Viime viikolla Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) tilastoihin merkittiin Pudasjärven kohdalle kaksi uutta tartuntaa.

Taivalkoskelle merkittiin yksi uusi tartunta. Kaikkiaan Taivalkoskella on todettu nyt 94 koronatapausta. Lukemia rumentaa merkittävästi muualta tulleilla marjanpoimijoilla syksyllä todetut kymmenet tartunnat, jotka merkittiin Taivalkoskelle.

THL:n tilastoissa ei ole mukana viikonlopun tietoja. Ne julkistetaan myöhemmin maanantaina.

Rokotuskattavuus on pysytellyt lähellä viime viikon tasoa. Yli 12-vuotiaista kaksi rokoteannosta on saanut nyt 77,7 prosenttia pudasjärveläisistä. Nousua lukemassa on vain 0,1 prosenttiyksikköä.

Taivaskoskella kahden rokotuksen suoja koronaa vastaan on nyt 76,9 prosentilla yli 12-vuotiaista. Viime sunnuntaina kahteen kertaan rokotettujen osuus oli 74,9 prosenttia.

Koko maassa kahdesti rokotettujen osuus hipoo jo tavoiteltua 80 prosentin tasoa. THL:n sunnuntain tietojen mukaan kaksi rokoteannosta oli saanut 79,9 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Sekä Taivalkoskella että Pudasjärvellä nuorten ja nuorten aikuisten rokotuskattavuus on selvästi koko maan lukemia jäljessä.

Myös kolmansien rokotuksien antaminen on käynnistynyt sekä Pudasjärvellä että Taivalkoskella. THL:n mukaan Pudasjärvellä oli sunnuntaihin mennessä annettu 158 kolmatta rokotusta. Taivalkoskella kolmansia annoksia oli annettu 63.

Kolmansia rokoteannoksia annetaan toistaiseksi rajatulle joukolle ihmisiä. Lue asiasta tarkemmin tästä jutusta, Oulunkaaren päivittyvästä koronatiedotteesta ja THL:n verkkosivuilta.