Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pu­das­jär­vel­lä pu­re­taan ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia – Puik­ka­ris­ta pois kä­vi­jä­ra­joi­tus, mas­ki­suo­si­tus­ta höl­len­ne­tään

Pudasjärvi

Pudasjärven kaupungin johtoryhmä on purkanut kaupunkikohtaisia koronarajoituksia: Kaupungintalon neuvotteluhuoneita vapautetaan järjestöjen varattavaksi, peruskouluissa ja lukiossa maskisuositus puretaan ja Puikkarista poistetaan kävijärajoitukset

Ryhmä totesi, että epidemia Pohjois-Pohjanmaalla perustasolla: tartuntojen määrä on säilynyt alueella maltillisena, ilmaantuvuus on alhainen ja tartuntaketjut ovat hallinnassa. Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kokoontumismäärien rajoittaminen ei ole alueella enää välttämätöntä, joten rajoituksista luovutaan aluehallintoviraston päätöksellä 1.6. alkaen. Koululaisten maskisuositus peruskouluissa ja toisella asteella puretaan.

Kaupungintalon neuvotteluhuoneita, Otso ja Otava, voi varata ulkopuolisten yhdistysten ja järjestöjen käyttöön maanantaista 7.6. alkaen. Huomioitavaa on, että neuvotteluhuoneiden kapasiteetti on puolitettu, jotta osallistujat voivat pitää 1-2 metrin turvavälit toisiinsa. Maksimäärä osallistujia on Otsossa 12 henkilöä ja Otavassa 20 henkilöä.

Peruskouluissa ja lukiossa opiskelevien maskisuositus puretaan välittömästi. Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita) jatkuvat kuitenkin seuraavasti: Koulukuljetuksissa eli aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä esimerkiksi taksissa, aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Virkistysuimala Puikkarilla sekä Puikkarin kuntosalilla yhtäaikaisten kävijöiden määrän rajoitus poistetaan maanantaista 7.6 alkaen. Kuntosalin käyttö kulkulätkällä on mahdollista.

Kaupungintalo ja asiakaspalvelupiste toimii normaaleilla aukioloajoilla.

Kaupungintalolla asioidessa on edelleen vahva suositus kasvomaskin käytölle. Samoin muita hygieniaohjeita on edelleen noudatettava.