Mainos: Tilaa Iijokiseutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Profin juhlii 40-vuo­tis­ta tai­val­ta – yrit­tä­jien Mikael Pen­ti­käi­nen juh­la­pu­hu­ja­na tors­tai­na

Mikko Haapala on johtanut Profinia vuonna 2012 toteutetusta sukupolvenvaihdoksesta lähtien. Kuva tuolta ajalta, kun johto siirtyi Martti Haapalalta Mikolle. Tällä viikolla Profin juhlii 40-vuotista historiaansa ja ottaa käyttöön uuden tehdasinvestoinnin Pudasjärvellä.
Mikko Haapala on johtanut Profinia vuonna 2012 toteutetusta sukupolvenvaihdoksesta lähtien. Kuva tuolta ajalta, kun johto siirtyi Martti Haapalalta Mikolle. Tällä viikolla Profin juhlii 40-vuotista historiaansa ja ottaa käyttöön uuden tehdasinvestoinnin Pudasjärvellä.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärvellä kotipaikkaansa pitävä Profin Oy viettää yrityksen 40-vuotisjuhlia tämän viikon torstaina.

– Kyllähän 40 vuoden yritysura on kunnioitettava saavutus ja oli selvää, että se on juhlan paikka, tuumii Profin oy:n toimitusjohtaja Mikko Haapala.

Pudasjärven tehtaalla järjestettävässä juhlassa kuullaan Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäistä ja rakennusopin professori Markku Karjalainen Tampereen Teknillisestä yliopistosta.

Yrityksen historiasta juhlassa kertoo sen perustaja Martti Haapala. Yrittäjät Martti ja Pirjo Haapala perustivat Kynkään Puu ja Puutarha Ky:n vuonna 1977.

– Profinin juuret ovat syvällä Koillismaan maaperässä ja metsissä. Yrityksen tarina alkoi ajatuksesta “kaikkea maasta ja puusta”, yrityksestä kerrotaan.

Puusta tehtiin kangaspuita ja maasta tuli niin luomutomaatteja kuin kesäkukkia.

80-luvun puolivälin Suomessa oli puute laadukkaista ikkunoista ja ovista. Haapalat näkivät tässä markkinaraon ja alkoivat valmistaa niitä. Yrityksestä tuli nopeasti edelläkävijä suomalaisessa puusepänteollisuudessa.

Profin Oy:ssä toteutettiin vuonna 2012 sukupolvenvaihdos Pirjo ja Martti Haapalan siirtäessä vetovastuun uudelle yrittäjälle, Martin veljenpojalle, Mikko Haapalalle.

Profin tunnetaan rakennusalalla etenkin lasiliukuseinistä ja tytäryritys Sydänpuu Ikkunat ja Ovet haastavien restaurointi-ikkunoiden valmistajana.

Juhlien yhteydessä otetaan käyttöön Pudasjärven tehtaalle toteutettu maalaamoinvestointi. Maalamoinvestointi on suurin yrityksen 3 miljoonan euron investointiohjelmasta vuosille 2016–2018.

Uusi maalaamo on tällä hetkellä yksi Euroopan modernein ja ympäristöystävälisin uuden sukupolven ikkuna-alan automaatiomaalaamo.

Nykyään Profin-konserni työllistää noin 85 työntekijää Pudasjärvellä, Oulussa, Joutsassa, Helsingissä ja Tukholmassa. Yhtiön budjetoitu liikevaihto vuodelle 2017 on 13 miljoonaa euroa.

Yhtiön liikevaihto on kolminkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana ja se keskittynyt selkeästi lasiliukuseiniin ja järjestelmätuotteisiin rakennusteollisuudelle.

Vuoden 2020 liikevaihtotavoite koko konsernille on 25 miljoonaa euroa, josta Pudasjärven Profin yksikön osuus on 20 miljoonaa.