Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poliisi va­roit­taa ja pyytää ha­vain­to­ja epäi­lyt­tä­vis­tä ra­han­ke­rää­jis­tä Pu­das­jär­vel­lä, Tai­val­kos­kel­la ja Kuu­sa­mos­sa

Poliisi epäilee, että ulkomaalaiset henkilöt keräävät rahaa ilman rahankeräyslupaa Kuusamossa, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä.

Rikoskomisario Kimmo Tuulenkarin mukaan tämäntyyppisestä toiminnasta on tehty havainto Taivalkoskella.

Poliisin tiedotteen mukaan henkilöt sanovat keräävänsä rahaa esimerkiksi liikuntarajoitteisten ja kuulovammaisten hyväksi, mutta poliisi ei usko rahojen päätyvän kyseisiin kohteisiin.

Samankaltaisista kerääjistä on havaintoja myös Kainuusta. Viime viikolla poliisi otti Kajaanissa kiinni kaksi ulkomaalaista miestä, joita se epäilee rahankeräysrikoksesta.

Poliisi pyytääkin nyt havaintoja epäilyttävistä rahankerääjistä. Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimeen tulee soittaa, jos on viime aikoina tavannut epäilyttävän rahankerääjän tai antanut sellaiselle rahaa.

Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimen numero on 0295 416 194. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Poliisi muistuttaa, että ennen kuin antaa rahaa keräykseen, kannattaa tarkistaa poliisin verkkosivujen Rahankeräysluvat-sivusto. Sivustolle linkitetystä luettelosta voi varmistaa, että tilinumero ja rahankeräyslupa täsmäävät. Keräysluvat myöntää Poliisihallitus.