Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

Ylioppilaat: Pu­das­jär­ve­läi­nen kevään yli­op­pi­las Jesse Pyyk­kö­nen on toinen Suomen parhaan tut­kin­to­to­dis­tuk­sen saa­neis­ta – "Tämä oli yl­lä­tys, vaikka täh­tä­sin­kin hyviin ar­vo­sa­noi­hin"

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Poliisi jakoi kympin lah­ja­kort­te­ja Pu­das­jär­ven pyö­räi­li­jöil­le – ala­kou­lu­lai­set tun­nol­li­sim­pia kypärän käyt­tä­jiä

Pyörällä pääsee ja mallikkaita pyöräilijöitä on myös muistettu lahjakorteilla.
Pyörällä pääsee ja mallikkaita pyöräilijöitä on myös muistettu lahjakorteilla.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Vielä loppusyksyn aikana voi Pudasjärvellä pyöräilevä saada poliisilta sen pelätyn sakkolapun tai huomautuksen sijaan kympin lahjakortin. Jokaiselle vastaantulijalle ei sellaista anneta, kertoo ylikonstaapeli Jari Pakarinen poliisiasemalta.

Hän ja partiokaverinsa ovat huomanneet alakouluikäisten olevan tunnollisimpia pyöräilykypärän käyttäjiä. Kesän mittaan on lahjakortteja annettu kyllä muillekin.

Kampanjan takana on Koillismaan kuntien liikenneturvallisuusryhmä. Lahjakortteja ovat voineet poliisin lisäksi luovuttaa kuntien koulut sekä nuoriso- ja vapaa-aikatoimet. Rahat ovat peräisin kuntien ja ely-keskuksen kukkaroista.

Palkittu on asiallisesti ja hyvin käyttäytyviä pyöräilijöitä, joilla myös turvalaitteet, varsinkin kypärä, ovat käytössä. Kampanjan tavoite on kannustaa turvalliseen liikkumiseen positiivisin keinoin.

Pakarinen kertoi partion pyrkineen löytämään lapsi- ja nuorisoryhmiä, joissa osalla oli kypärät. Lahjakortit annettiin tietenkin kypäräpäille, toiset saivat katsella kateellisina, hän sanoi.

– Pudasjärvellä näyttäisi pyöräilykypärän käyttö olevan lisääntymässä, mutta parantamisen varaa on vielä, Jari Pakarinen tietää.