Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poliisi 200 vuotta – Po­lii­sin päivää vie­te­tään myös Pu­das­jär­vel­lä

Poliisin päivää vietetään Pudasjärvellä ja Oulussa.
Poliisin päivää vietetään Pudasjärvellä ja Oulussa.
Kuva: Maiju Teeriaho

Poliisin päivän tapahtumia järjestetään lauantaina 27.8.2016 kaikkien poliisilaitosten alueella. Suomen poliisilla on meneillään 200-vuotisjuhlavuosi, ja juhlavuosi näkyy myös Poliisin päivän tapahtumissa.

Oulun poliisilaitoksen alueella päivää vietetään Oulussa ja Pudasjärvellä. Pudasjärven poliisiasemalla päivä käynnistyy kello 11 avauspuheenvuorolla, jonka jälkeen ohjelmassa muun muassa poliisikoiranäytökset kello 11.30 ja 13.30.

Paikalla voi testata, miltä tuntuu istua poliisimaijan perässä. Poliisin ajoneuvokalustosta esillä ovat myös mönkijä ja moottorikelkat.

– Paikalla on päteviä poliisimiehiä ja lupapalvelun asiantuntijoita rupattelemassa ja vastailemassa kysymyksiinne. Päivän päätteksi piämmä myös arvonnan, jossa palkintona polkupyöräkypäriä ja paikallisen poliisin historiateoksia, poliisista kerrotaan.

Tilaisuuksissa on erityisesti huomioitu lapset ja nuoret.

Poliisin päivän huipennuksena poliisi järjestää yhdessä Oulu Sinfonian kanssa hyväntekeväisyyskonsertin Madetojan salilla. Illalla, kello 19 alkavan konsertin tuotto ohjataan nuorten syrjätymisen ennalta ehkäisyyn.

Konsertissa Oulu Sinfonian solistina laulaa Oulun oma polliisi, tenori Petrus Schroderus.