Vapepa: Moot­to­ri­kelk­kai­li­joi­den et­sin­tä­par­tio har­joit­te­li Tai­val­kos­kel­la – näin syntyi Suomen vien­ti­tuot­teek­si­kin mai­nos­tet­tu am­bu­lans­si­vau­nu maas­to-olo­suh­tei­siin

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Poh­jois-Suo­men Syö­pä­yh­dis­tyk­sen Pu­das­jär­ven osaston pu­heen­joh­ta­jak­si va­lit­tiin Seija Perttu – ko­kouk­sen lopuksi rat­kot­tiin ana­gram­me­ja

”Anagrammeja Suomen kaupungeista” osallistujien pähkäiltävänä Syöpäyhdistyksen Pudasjärven osaston vuosikokouksessa.
”Anagrammeja Suomen kaupungeista” osallistujien pähkäiltävänä Syöpäyhdistyksen Pudasjärven osaston vuosikokouksessa.
Kuva: Kyllikki Tolkkinen

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys ry:n Pudasjärven osaston vuosikokous pidettiin 5.2. seurakuntakodin rippikoulusalissa. Kokouksessa, jossa oli läsnä 26 osallistujaa, käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

Osaston puheenjohtajaksi valittiin Seija Perttu. Johtokunnan jäsenistä ei ollut ketään erovuorossa. Johtokunnan kokoonpano pysyi ennallaan, puheenjohtaja Seija Perttu, varsinaiset jäsenet Ritva Kinnula, Sanni Nissi, Maire Puhakka ja Aino Timonen-Nissi ja varajäsenet Annikki Ylitalo ja Leena Puhakka.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Maarit Vähäkuopus ja varatoiminnantarkastajaksi Heimo Turunen. Vuoden 2023 toimintakertomus ja tilinpäätös hyväksyttiin ja johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille myönnettiin vastuuvapaus.

Viime vuoden varsinaisesta toiminnasta mainittakoon säännölliset kerhokokoontumiset, asiantuntijavierailut, Vaasan ja sen lähiympäristöön suuntautunut retki, Pop up -tilaisuus, Jyrki Anttilan konsertti Syötteen Lumiareenassa, Roosa nauha -kävely ja perinteinen pikkujoulu.

Kerhoihin ja muihin tilaisuuksiin osallistuneiden lukumäärä vaihteli, yleensä paikalla oli 20–75 henkilöä.

Varainhankkimiseksi osaston aktiiviporukka sai syksyllä myytyä Roosa-nauhat muutamassa tunnissa, pitäen tällä tavoin esillä tärkeää asiaa niin syöpätutkimuksesta kuin syöväntorjuntatyöstäkin.

Lisäksi osasto oli mukana Kurenalan Kyläyhdistys ry:n organisoimassa yhteislaulu-peräkärrykirppis-tilaisuudessa, jossa myimme kahvia, räiskäleitä ja makkaroita. Varoja kartutti myös pienarpajaistuotot, adressien myynti sekä lahjoitukset.

Pudasjärven kaupungin myöntämä toimintatuki on mahdollistanut monipuolista toimintaa. Kiitos kaikille toimintaa tukeneille tahoille!

Kokouksen puheenjohtajana toimi Markku Lehmikangas ja sihteerinä Maire Puhakka.
Kokouksen puheenjohtajana toimi Markku Lehmikangas ja sihteerinä Maire Puhakka.
Kuva: Kyllikki Tolkkinen

Vuosikokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2024. Toimintasuunnitelma sisältää säännöllisen kerhotoiminnan, retken keväällä myöhemmin päätettävään kohteeseen,  toritapahtuman, Esko Rahkosen musiikkinäytelmän Hampushallissa, paikallisen kesäteatterivierailun, Roosa-nauhojen myynnin, Roosa nauha -kävelyn ja pikkujoulun.

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys ry:n toimialueen jäsenmäärä Pudasjärvellä oli vuoden vaihteessa 178 jäsentä.

Vuosikokouksen päätyttyä pidettiin kerho, jossa esillä ajankohtaiset asiat sekä Ritva Kinnulan vetämä aivojumppa ”Anagrammeja Suomen kaupungeista”.

Maire Puhakka