KEHITYSVAMMAISTEN ASUNTOLAHANKE: Katso videot: Pu­das­jär­vel­lä osoi­tet­tiin mieltä ke­hi­tys­vam­mais­ten asu­mis­olo­jen puo­les­ta – "Ke­hi­tys­vam­mai­sen voitava asua siellä, missä muutkin ih­mi­set"

Ensilumi: Lumi saattoi tulla jo jää­däk­seen, arvioi me­teo­ro­lo­gi Oskari Rockas Il­ma­tie­teen lai­tok­sel­ta

Mainos: Tutustu Ii­jo­ki­seu­dun si­säl­töön tar­jous­hin­taan, lehti + digi 3 kk 24,90 €! Tilaa tästä.

Pau­la-myrs­kyn jälkiä saa korjata vuoden loppuun ilman poik­keus­lu­paa

Paula-myrsky teki tuhojaan kesäkuussa.
Paula-myrsky teki tuhojaan kesäkuussa.
Kuva: Toivo Kiminki

Kesäkuussa Koillismaan metsissä tuhoa kylväneen Paula-myrskyn jälkiä voi korjata ilman poikkeuslupaa vuoden loppuun saakka. Metsäkeskus jatkaa torstaisella ilmoituksellaan alkujaan syyskuun loppuun ulottunutta aikaa, jolloin myrskytuhoalueilla voi korjata kaatunutta, vaurioitunutta ja kuollutta puuta ilman poikkeusluvan hakemista.

– Myrskytuhokohteiden selvittely ja korjuu on hyvässä vauhdissa, mutta tuhoalueen laajuuden vuoksi vain osa myrskytuhokohteista on ehditty kartoittaa ja saattaa korjuuseen. Myrskytuhoon liittyvien metsänkäyttöilmoitusten pinta-ala oli 15.9.2021 noin 26 000 hehtaaria, Metsäkeskuksen tiedotteessa todetaan.

Myrskyn runtelemien puiden korjuu edellyttää metsänkäyttöilmoitusta. Hakkuu voidaan aloittaa heti metsänkäyttöilmoituksen tekemisen jälkeen.

Poikkeuksellinen menettely on voimassa Pudasjärven, Taivalkosken, Kuusamon, Utajärven, Vaalan, Puolangan ja Suomussalmen kuntien alueella, ellei kyseessä ole metsälaissa tarkoitettu erityisen tärkeä elinympäristö. Menettely koskee vain 22. kesäkuuta riehuneen Paula-myrskyn tuhoalueiden puunkorjuuta.

Paula-myrskyn voima tunnettiin laajalla alueella.
Paula-myrskyn voima tunnettiin laajalla alueella.
Kuva: Veera Rahtula