Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pää­siäis­vael­lus päättyy iloon – pää­siäi­sen kris­til­li­nen sanoma tutuksi seu­ra­kun­ta­ko­dil­la

Pääsiäisvaelluksella tarinaa kerrotaan leikin keinoin. Golgatalla oli harras tunnelma. Lapset kuuntelivat keskittyneesti.
Pääsiäisvaelluksella tarinaa kerrotaan leikin keinoin.
Pääsiäisvaelluksella tarinaa kerrotaan leikin keinoin.
Kuva: Marica paukkeri

Seurakuntatalon eteinen oli pullollaan toppahaalareita ja vanttuita, kun keväinen lumimyräkkä yllätti pääsiäisvaellukselle saapuneen Pikku-Paavalin päiväkodin väen.

Seurankunnan perinteinen pääsiäisvaellus tutustuttaa lapset ja lapsenmieliset pääsiäisen hengelliseen sanomaan. Aihetta lähestytään perheen pienimmille sopivalla tavalla leikin ja ilon kautta.

Hiljaisen viikon tapahtumista kertova pääsiäisvaellus on rakennettu seurakuntakeskuksen sisätiloihin.

Tiistaiaamun ensimmäisessä ryhmässä oli lähes 40 lasta ja aikuista. Matka alkoi Jerusalemin muurin luota Pienen aasin askeleet -laulun tahdissa. Seurakunnan työntekijät, jotka olivat pukeutuneet rooliensa mukaisiin asuihin, kuljettivat vaeltajat aina Getsemanen puutarhan kautta Golgatalle ja sieltä kohti pääsiäissunnuntaita.

Lavasteet ja hassusti pukeutuneet hahmot kummastuttivat lapsia. Tilasta toiseen siirtyminen tapahtui vilkkaasti, kun lapset eivät meinanneet malttaa jaksaa odottaa, mitä jännittävää seuraavasta huoneesta löytyykään.

Pienet matkalaiset malttoivat kuunnella matkaoppaita, ja jos jonkun huomio meinasikin hieman herpaantua, niin päiväkodin ohjaajat kyllä keksivät pienille käsille muuta puuhaa.

Viimeisenä reippaat vaeltajat saapuivat tyhjän luolan suulle ja pääsiäissunnuntain tapahtumiin. Lapset ja aikuiset yhdessä leikkien lauloivat: ”Murhe väistyi, ilo voitti, pääsiäisen aamu koitti.”

Tästä on hyvä laskeutua pääsiäisen viettoon.

Seurakunta järjesti pääsiäisen alla vaelluksia lapsille, koululaisille ja erityisryhmille sekä kaikille avoimen vaelluksen.