Syöte: Luon­to­kes­kus uusille vuo­si­kym­me­nil­le uudella näyt­te­lyl­le – "Rak­kau­des­ta luon­toon" muis­tut­taa mitä luonto on meille tehnyt: pitänyt meidät hen­gis­sä!

Umpihankihiihto: Laduton kaira odottaa suk­si­joi­ta – Miltä um­pi­han­ki­hiih­don ki­sa-ase­tel­mat vai­kut­ta­vat?

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Paahde piinaa myös kasveja – Kuinka puu­tar­ha­kas­vit säi­ly­te­tään hen­gis­sä hel­tees­sä?

Kuivuudesta kärsivät kasvit ovat alttiimpia myös tuholaisten ja tautien hyökkäyksille. Kipeimmin apua kuivuuteen kaipaavat tänä kesänä istutetut kasvit.

Poikkeuksellisen pitkä hellekausi rasittaa kasveja. Lämmin ilma, tuuli ja sateettomuus ovat kuluttaneet maan vesivarastot. Nyt kuivuus hidastaa kasvien kasvua ja vähentää satoa.

Kuivuudesta kärsivät kasvit ovat alttiimpia myös tuholaisten ja tautien hyökkäyksille. Kipeimmin apua kuivuuteen kaipaavat tänä kesänä istutetut kasvit, kertoo Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula.

Ensimmäiseksi kuumasta ja kuivasta kesäsäästä alkavat kärsiä lehtevät kasvit, jotka haihduttavat paljon vettä. Myös hiljattain istutetut puut, pensaat ja kukat kaipaavat kastelua, koska niiden juuret eivät vielä ole syvällä maassa.

Hälyttävä merkki kastelutarpeesta on, jos kasvit alkava nuutua iltaa kohti. Kasvit, jotka ovat kasvaneet samalla paikalla useita vuosia, eivät ole herkkiä pitkillekään poutakausille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.