Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Oulun po­lii­si­lai­tos valvoo lo­ma­lii­ken­net­tä te­hos­te­tus­ti vii­kon­lo­pus­ta alkaen, ensi vii­kol­la tark­kail­laan eri­tyi­ses­ti tur­va­vyön ja pu­he­li­men käyttöä

Oulun poliisilaitoksen alueella asuvien hiihtolomaliikenne käynnistyy tulevana viikonloppuna. Poliisipartiot ovat mukana liikenteessä ja valvontaa suoritetaan näkyvästi, kertoo Oulun poliisilaitos tiedotteessaan.

Erityisesti viikonloppuisin valvotaan ajotapaa sekä nopeuksia. Tavoitteena on ennaltaehkäistä onnettomuuksia etenkin niillä tieosuuksilla, joilla liikennemäärät ovat suuria.

Tiedotteessa huomautetaan, että lomaliikenteessä korostuu turvavälien merkitys ja etenkin huonoissa keliolosuhteissa ajonopeudet on pidettävä alhaisina ja turvavälit riittävän pitkinä. Ajonopeus tulee aina sovittaa vallitseviin olosuhteisiin, keliin ja kuljettajan ajotaitoon nähden.

Viikon 10 aikana poliisi suorittaa tehostettua turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvontaa. Tämä tarkoittaa käytännössä turvavöiden sekä puhelimen ja muiden laitteiden ajonaikaisen käytön valvontaa.

– On todettu, että riski joutua onnettomuuteen kasvaa 12,2-kertaiseksi puhelimella soitettaessa ja 6,1-kertaiseksi tekstiviestiä kirjoitettaessa, toteaa komisario Pasi Rissanen.