Valmistuneet: Am­mat­ti­op­pi­laat pää­si­vät ke­sä­lo­mal­le – OSAOn Pu­das­jär­ven yk­si­kös­tä val­mis­tu­nut liki 90 opis­ke­li­jaa vuoden aikana, yli 90 pro­sent­tia val­mis­tu­neis­ta työl­lis­ty­nyt

Marjat: Halla uhkaa mar­ja­sa­toa – mus­tik­ka ja hilla kuk­ki­vat jo lu­paa­vas­ti, mar­jan­poi­mi­joi­den vii­su­mei­ta ei ole vielä haettu

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Oulun poliisi ta­ka­va­ri­koi Pu­das­jär­vel­lä tai­de­teok­sen ja tuhosi sen – tai­tei­li­ja Marko Kai­po­nen saa val­tiol­ta 4 500 euron kor­vauk­sen

Kiista poliisin tuhoaman taideteoksen korvaamisesta on päättynyt sovintoon.

Oulun käräjäoikeus vahvisti torstaina sovinnon, jonka mukaan Suomen valtion täytyy maksaa taiteilija Marko Kaiposelle 4500 euroa korvausta tämän teoksen tuhoamisesta.

Kaiposen teos koostui muun muassa Suomen lipusta, johon oli painettu nuoren naisen kuolinilmoitus ja ruumiinavauslausunto.

Se oli esillä Pudasjärvellä Taidehuone Pohjantähdessä syksyllä 2018 Kaiposen Huojuvat haukat kaatuu -nimisessä näyttelyssä noin viikon. Sitten poliisi poisti sen, takavarikoi ja hävitti.

Poliisi epäili Kaiposen syyllistyneen taideteoksellaan rikoksiin. Häntä epäiltiin kuolemansyyn selvittämissäännösten rikkomisesta ja Suomen lipun häpäisemisestä.

Syyttäjä nosti niistä häntä vastaan myös syytteet, mutta Oulun käräjäoikeus hylkäsi ne lokakuussa 2020 antamallaan tuomiolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.