Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Opis­to­seu­rat Ranuan kris­til­li­sel­lä ­kan­sa­no­pis­tol­la kuun lo­pus­sa – pai­kal­le odo­te­taan jopa 20 000 vie­ras­ta

Opistoseuroihin odotetaan jopa 20 000 kävijää.
Opistoseuroihin odotetaan jopa 20 000 kävijää.
Kuva: Anna Illikainen

Ranuan opistoseurat pidetään heinäkuun viimeisenä viikonvaihteena, jolloin Etelä-Lappiin odotetaan reilua 20 000 seuravierasta.

Seurojen järjestelyistä vastaavat tänä vuonna Hailuodon, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Oulunsalon ja Siikajoen rauhanyhdistykset. Opistoseurojen väkimäärää saattaa nostaa se, että Suviseurat pidettiin tänä vuonna Etelä-Suomessa, Porissa.

Seurajärjestäjät ja opisto ovat varautuneet hyvin tuleviin seuroihin. Opistoseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Tapio Pudas on tyytyväinen järjestelyjen etenemiseen. Viime vuoden seurojen järjestäjien kokemuksia on hyödynnetty, ja joitakin toimintoja on muutettu niin, että järjestelyt palvelisivat mahdollisimman hyvin seurojen päätarkoitusta, Jumalan sanan saarnaa. Niin seurajärjestelyt kuin seurojen aikana tehdyt työvuorot tehdään totuttuun tapaan talkoovoimin.

Niin seurajärjestelyt kuin seurojen aikana tehdyt työvuorot tehdään totuttuun tapaan talkoovoimin.

Ranuan kristillisen kansanopiston rehtori Harri Isopahkala kertoo, että rakennustaidon oppitunneilla rakennettu sakastirakennus otetaan käyttöön tulevissa seuroissa. Vaikka rakennus ei ole vielä kokonaan valmis, se on jo käyttökunnossa.

Töitä on tehty myös majoitusalueiden parantamiseksi. Viime kesän opistoseurojen jälkeen majoitusalueita on muokattu muun muassa peittämällä muutamia avo-ojia ja tasoittamalla joitakin kuperia peltosarkoja. Näiden ja muiden tehtyjen toimenpiteiden toivotaan tehostavan ja helpottavan seura-alueen täyttöä.

– Olemme valtavan kiitollisia kauempaa tulleille maansiirtoalan yrittäjille ja paikallisille talkoolaisille siitä merkittävästä työstä, jonka he ovat vuoden aikana opiston hyväksi tehneet, kiittää Isopahkala.

Seuratoimikunnan puheenjohtaja Aimo Karhumaa kertoo, että seuratunnusta pohdittaessa esillä olivat niin Suomen 100-vuotisjuhla kuin Ranuan kr. opiston 30-vuotisjuhla. ”He kaipasivat isänmaata” on muotoiltu lause, joka myötäilee Raamatusta löytyvää heprealaiskirjeen kohtaa 11:14.

Karhumaan mukaan isänmaa on kristitylle arvokas asia. Näin oli myös menneiden sukupolvien kohdalla. Jumalan siunauksen turvin Suomi saikin itsenäisyyden. Isänmaalliset arvot kuuluvat myös kristillisen kansanopiston opetussisältöihin.

Kristitylle ajatus isänmaasta sisältää myös hengellisen ulottuvuuden.

– Kristityn oikea, iankaikkinen isänmaa on taivaassa, Karhumaa kertoo.

Seuroja voi kuunnella Kesäseuraradiosta. Niin nettiradion kuin käytössä olevat radiotaajuudet löydät täältä.

Seurakenttä avataan yleisölle torstaina 27. heinäkuuta kello 12. Seura-alueelle on vapaa pääsy. Niin seurajärjestäjät kuin opiston henkilökuntakin toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleiksi opistoseuroihin Ranualle. Lisätietoa ja muun muassa seuraohjelma sekä turvallisuusohjeet löydät täältä.