Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

Ylioppilaat: Pu­das­jär­ve­läi­nen kevään yli­op­pi­las Jesse Pyyk­kö­nen on toinen Suomen parhaan tut­kin­to­to­dis­tuk­sen saa­neis­ta – "Tämä oli yl­lä­tys, vaikka täh­tä­sin­kin hyviin ar­vo­sa­noi­hin"

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Onko kuitua kai­vet­tu tur­haan, kun uusia mo­bii­li­verk­ko­ja ke­hi­te­tään? – Kairan Kuidun toi­mi­tus­joh­ta­ja: "5G ei toimi ilman va­lo­kui­tu­verk­koa"

Käytännössä valokuituverkon ja mobiiliverkkojen keskinäinen riippuvaisuus tarkoittaa sitä, että myös Kairan Kuitu tekee tiivistä yhteistyötä eri operaattorien kanssa muun muassa kuituvuokrauksen kautta.

Kuvassa Kairan Kuidun valokuituverkon kaivamista Pudasjärvellä. Valokuituverkko kattaa laajan osan Pudasjärven kiinteistöistä.
Kuvassa Kairan Kuidun valokuituverkon kaivamista Pudasjärvellä. Valokuituverkko kattaa laajan osan Pudasjärven kiinteistöistä.
Kuva: Toivo Kiminki

– Tarvitsemme molempia, sekä mobiiliverkkoa että kiinteää valokuituverkkoa. 5G ei toimi ilman valokuitua, Kairan Kuidun toimitusjohtaja Marianne Mäntylehto summaa keskustelua 5G-verkon tulemisesta.

5G-verkon rakentamisen aikatauluista Pudasjärvelle ei ole vielä tarkkaa tietoa.