Tai­val­kos­ken kir­kon­ky­län ala­kou­lun re­mont­ti on jo 2,5 kuu­kaut­ta myö­häs­sä – Kunnan tek­ni­nen joh­ta­ja: "Jos si­sä­il­ma­on­gel­ma jatkuu, työ on mennyt huk­kaan"

Tilaajille

Nykyään tan­kil­li­nen riittää päi­vä­ura­kak­si – Pekka on tehnyt met­sä­töi­tä jo yh­dek­säl­lä eri vuo­si­kym­me­nel­lä

Hankintahakkaaja ei luovuta. Suurimman osan työurastaan 90-vuotias Pekka Ihme teki puun lähikuljetuksessa. Alkuun rekeä veti hevonen, myöhemmin maataloustraktori. Nykyään tankillinen päivässä riittää Ihmeen päiväurakaksi.

Hankintahakkaajat ovat metsänmyyjistä enää pieni osa, tietävät puuta teollisuudelle ostavat yhtiöiden työntekijät. Nekin vähät ikääntyvät kovaa vauhtia, on myös tiedossa.

Mutta ikämieheltäkin sitä myyntipinoa kertyy, ainakin Sarakylässä asuvalta Pekka Ihmeeltä. Hän vietti viime keväänä 90-vuotissyntymäpäiväänsä. Vaikka isoja juhlia ei ollutkaan, ei mies silloin metsään lähtenyt. Muuten niitä lähtöjä on hänelle kertynytkin, aina 1940-luvulta lähtien. Ensimmäiset puunsa hän kaatoi kotitilan metsästä jatkosodan vuosina. Silloin oli tietenkin käytössä pokasaha, puupäinen sellainen.