Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ni­van­kan­kaal­le tulossa asuin­alue

Nivankankaalle suunnitellaan uutta asuinaluetta. Kaavoitussuunnittelu aloitetaan syksyllä. Kaupunginhallitus päätti asiasta 8.6.2021 kokouksessa yksimielisesti.

Suunnitelmissa on kylämäinen, ekologinen ja luonnonläheinen asuinalue lähellä keskustan palveluja.

Pudasjärveläisiä on myös kuultu suunnittelun aikana. Alueelle on toivottu muun muassa isoja puutarhatontteja ja ryhmäpuutarhaa, harrastuspuistoa, sekä mahdollisuuksia maalämmön ja aurinkoenergian keräämiseen. Kaupunki keräsi toiveita kyselyllä verkkosivuillaan.

Kaupungin maankäyttöinsinööri Markku Mattinen kertoo, että tonttivarauksia ja rakennuslupia alueelle joudutaan odottamaan todennäköisesti vuoteen 2023.

Asuinalueen suunnittelun pohjana toimii Aliisa Pöytäkiven diplomityö. Pöytäkivi on arkkitehtuuriopiskelija Oulun yliopistossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.