Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Niilo Keränen menossa hy­vin­voin­ti­alueen hal­li­tuk­seen – Tör­mä­nen yh­dys­pin­ta­lau­ta­kun­taan, Oi­nas-Pa­nu­ma tu­le­vai­suus­lau­ta­kun­taan

Pudasjärvi

Pohjois-Pohjanmaan Keskustan piirihallitus ja aluevaltuustoryhmä ovat päättäneet esitettävät luottamushenkilöt hyvinvointialueelle, tiedottaa Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri.

Kokouksessa todettiin, että valittavilla hallintoelimillä alkaa hyvin työntäyteinen ja haasteellinen aika. On rakennettava sote-palveluiden sekä palo- ja pelastuspalveluiden toiminnalle perusta, kivijalka.

–  Nyt luodaan uutta eikä pelkästään paikata vanhaa. Aluksi on päätettävä hallintosäännöstä, organisaatiosta ja valittava toimiva johto. Sitten on mm. strategian, palvelujärjestelmän ja budjetin vuoro. Ensi vuoden alkuun mennessä on oltava niin valmista, että voidaan toteuttaa sujuva siirtymä vanhasta uuteen. Uudistuksen valmistelu on toteutettu puolueiden kesken ja valmistelun toimihenkilöiden osalta hyvässä hengessä.

Aluevaltuuston puheenjohtajaksi esitetään Kai Pajalaa Oulaisista. Aluehallituksen puheenjohtajaksi Keskusta esittää Tapani Tölliä Tyrnävältä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.