Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Näin eri tavalla Kit­ka­joen ja Rau­ta­lam­min tai­men­kan­nat käyt­täy­ty­vät Koston ka­la­ties­sä ja näin sitä val­vo­taan – kauan haa­veil­tu te­ko­jo­ki on toi­mi­nut pian vuo­si­kym­me­nen

Harvan tuntema kalojen kulkuväylä on Taivalkosken Kostonjärven säännöstelypadon ohi kiemurteleva, kivestä ja betonista tehty kalatie.

Pian kymmenen vuotta toiminut kalatie tarjoaa kaloille vaellusyhteyden Kostonjärven ja Kostonjoen välillä ja vaeltaville taimenille mahdollisuuden luonnonvaraiseen elinkiertoon poikastuotantoineen. Kalatietä ylläpitää Metsähallitus. Kostonjärvestä alkava Kostonjoki päättyy Iijokeen Taivalkosken kirkonkylällä.

Kalastuksen harrastajan on tunnettava kalatiehen ja patoon liittyvä rajoitus: kalastus on kielletty kalatiessä sekä padosta 500 metriä alavirtaan päin ja 300 metriä ylävirtaan päin. Ylävirran puoli on Kostonjärven aluetta.

Kalatien kulkijoista on todettu, että kahden istutetun taimenkannan elinkierto on erilainen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.