Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Mu­siik­ki­pai­not­teis­ta toi­min­taa van­huk­sil­le – lisäksi tulossa omais­hoi­det­ta­vien "park­ki"

Pudasjärvi
Päivätoiminnanohjaaja Arja Panuma ja Kotihoidon palveluesimies Lilja Kettunen ovat käynnistämässä musiikkipainotteista osapäivätoimintaryhmää.
Päivätoiminnanohjaaja Arja Panuma ja Kotihoidon palveluesimies Lilja Kettunen ovat käynnistämässä musiikkipainotteista osapäivätoimintaryhmää.
Kuva: Arja Panuma

Kotihoito on aloittamassa perjantaisin musiikkipainotteista osapäivätoimintaryhmää iltapäivisin vanhusten palvelukeskuksessa. – Ryhmä sopii kaikille ikäihmisille, jotka pitävät laulamisesta ja tarvitsevat arkeensa virikkeitä ja vaihtelua. Musiikilla on todettu olevan useita terveysvaikutuksia. Ryhmässä myös jumpataan ja tehdään muistiharjoituksia. Ryhmästä menee osapäivätoiminnan maksu. Toivottavasti saamme ryhmään osallistujia, houkuttelevat päivätoiminnanohjaaja Arja Panuma ja Kotihoidon palveluesimies Lilja Kettunen.

– Toisena uudistuksena meillä aloittaa perjantaisin aamupäivisin ikäihmisten omaishoidettavien ”parkki”. Omaishoitajat voivat tuoda läheisensä parkkiin vaikkapa asioinnin tai lepotauon ajaksi. Omaishoidettavasta huolehditaan ja tarjotaan virikkeitä voinnin mukaan. Parkki on ilmainen ja siihen on ennakkoilmoittautuminen viikoittain. Parkki on pilottikokeiluna juhannukseen asti, olisiko tällaiselle toiminnalle tarvetta.

Myös muut ikäihmisten päivätoiminnan ryhmät jatkavat toimintaansa. Maanantaisin on mahtava miestenryhmä, tiistaisin osapäiväinen liikunnallinen kuntosaliryhmä, keskiviikkoisin ihanat naiset ja torstain toimelias ryhmä.

– Ryhmissä me jumpataan, muistellaan, nauretaan, joskus itketäänkin, ulkoillaan, pelataan paljon eri pelejä, lauletaan, joskus askarrellaan, leivotaan, tehdään muisti- ja aivojumppaharjoitteita, ja nautitaan toisten seurasta, sosiaalinen vertaistuki on tärkeää usealle ikäihmiselle. Kahvi- ja ruokahetket kuuluvat luonnollisesti päivätoiminnan ohjelmaa. Ryhmiin voi tulla palveluohjauksen tai päivätoiminnan ohjaajan kautta.