Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Ii­jo­ki­seu­tu tästä!

Tilaajille

Miltä se kas­vis­mak­ka­ra mais­tuu? – Lai­toim­me lihaa si­säl­tä­mät­tö­mät mak­ka­rat tulille ja näin siinä kävi

Grilliin valittiin bratwursti, ryynimakkara ja lenkki.

Normaalia suomalaista nuotioromantiikkaa: vettä tihkuu ja savu seuraa makkaranpaistajaa.
Normaalia suomalaista nuotioromantiikkaa: vettä tihkuu ja savu seuraa makkaranpaistajaa.
Kuva: Markus Paso

Suomessa syödään kesäaikaan 21 miljoonaa kiloa makkaraa – vuositasolla noin puoli miljoonaa pakettia päivässä.

Makkaran evoluutio on kulkenut 70-luvun miedoista, vain vähän lihaa sisältävistä kyrsistä lihapitoisempiin sekä voimakkaasti maustettuihin arteesaanimakkaroihin.