Valmistuneet: Am­mat­ti­op­pi­laat pää­si­vät ke­sä­lo­mal­le – OSAOn Pu­das­jär­ven yk­si­kös­tä val­mis­tu­nut liki 90 opis­ke­li­jaa vuoden aikana, yli 90 pro­sent­tia val­mis­tu­neis­ta työl­lis­ty­nyt

Marjat: Halla uhkaa mar­ja­sa­toa – mus­tik­ka ja hilla kuk­ki­vat jo lu­paa­vas­ti, mar­jan­poi­mi­joi­den vii­su­mei­ta ei ole vielä haettu

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Mies tappoi metson aja­mal­la päältä autolla Tai­val­kos­kel­la – joutuu mak­sa­maan yli 1700 euroa

Oulun käräjäoikeus on antanut tuomion tapauksessa, jossa Taivalkoskella tapettiin lokakuussa 2021 metsästyslain vastaisella tavalla metso.

Oikeus tuomitsi perjantaina metsästysrikoksesta miehen, joka ajoi metsäautotiellä henkilöautolla naarasmetson yli. Teon jälkeen hän otti kuolleen linnun mukaansa.

Metsästyslain mukaan metsästyksellä tarkoitetaan muun muassa luonnonvaraisena olevan riistaeläimen pyydystämistä ja tappamista sekä saaliin ottamista metsästäjän haltuun.

Samassa laissa todetaan myös, että riistaeläintä ei saa hätyyttää maalla kulkevalla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla.

– Lain esitöissä on todettu, että moottorikäyttöisen kulkuneuvon avulla tapahtuva metsästäminen ei kuulu suomalaiseen metsästysperinteeseen ja että tällaisen kulkuneuvon käyttö metsästyksessä mahdollistaa nopean liikkumisen, mikä on riistaeläimen kannalta kohtuutonta, tuomiossa todetaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.