Vuoden Yrittäjä: Kon­tio­tuo­te Pu­das­jär­ven vuoden yrit­tä­jä – Teh­taan­joh­ta­ja Mikko Suon­taus­ta: "Pal­kin­to on omis­tet­tu hyville ja osaa­vil­le työn­te­ki­jöil­le"

Mainos: Black Friday -tarjouksena Iijokiseutu Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Tilaajille

Met­säs­tä­jän hau­li­kol­la ampuma laukaus osui ka­ve­riin Pu­das­jär­vel­lä – tun­nus­ti ensin teon, kiisti myö­hem­min

Viime lokakuussa Pudasjärvellä sattui metsästysonnettomuus, jossa metsästäjän haulikolla ampuma laukaus osui hänen kanssaan metsästämässä olleeseen kaveriin. Ammunnan kohteeksi joutunut henkilö ei menehtynyt.

Asian käsitellään Oulun käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta metsästysrikoksesta. Sopivaksi rangaistukseksi syyttäjä katsoo vähintään 80:ä päiväsakkoa. Lisäksi hän vaatii miehen menettämään käyttämänsä haulikon ja patruunat.

Haastehakemuksen mukaan mies oli törkeästä huolimattomuudesta aiheuttanut vaaraa teeriä metsästäessään. Syyttäjä sanoo, ettei mies varmistanut, ettei ampumalinjalla ole ihmisiä.

Mies tunnusti teon esitutkinnassa. Myöhemmin hän kuitenkin kiiisti sen.

Oikeudelle toimitetussa vastauksessa sanotaan, että mies oli erehdyksissään tunnustanut, koska oli luullut, että hän vastaa seuraamuksista tuottamuksestaan riippumatta.

Black Fridayn tarjous!

Digi 3 kk 1 kk hinnalla