Vapepa: Moot­to­ri­kelk­kai­li­joi­den et­sin­tä­par­tio har­joit­te­li Tai­val­kos­kel­la – näin syntyi Suomen vien­ti­tuot­teek­si­kin mai­nos­tet­tu am­bu­lans­si­vau­nu maas­to-olo­suh­tei­siin

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Martta ta­kai­sin Ii­jo­ki­seu­dun pää­toi­mit­ta­jak­si: "Vau­va­vuo­si on ollut todella ihanaa aikaa ja olen naut­ti­nut kotona lasten kanssa ole­mi­ses­ta"

Pudasjärvi
Risto Pikkupeura luovutti Iijokiseudun päätoimittajuuden takaisin Martta Oinas-Panumalle vuoden tauon jälkeen.
Risto Pikkupeura luovutti Iijokiseudun päätoimittajuuden takaisin Martta Oinas-Panumalle vuoden tauon jälkeen.
Kuva: Markus Paso

Iijokiseudusta vuoden ajan vastannut Risto Pikkupeura luovutti päätoimittajuuden maanantaina Martta Oinas-Panumalle takaisin hieman haikein mielin, mutta tyytyväisenä.

– Kulunut vuosi on ollut mielenkiintoinen. Päätoimittajana olen saanut tavata monia pudasjärveläisiä ja olemme luoneet myös uusia yhteistyökuvioita, toimittajan tehtäviin palaava Pikkupeura summaa.

– Iijokiseudun lukijamäärät erityisesti digitilaajien keskuudessa ovat kasvaneet hurjasti. Toimitustyössä on tehty kehitysaskeleita, jotka ovat enemmän konepellin alla, mutta tulevat lähiaikoina näkyville uudentyyppisinä kerrontatapoina ja uudenlaisina mahdollisuuksina lukea Iijokiseutua.

Myönteinen kehitys on tullut esille myös Kansallisen mediatutkimuksen ja Iijokiseudun oman kyselyn perusteella.

– Vastausten mukaan meiltä toivotaan enemmän henkilöjuttuja ja toisenlaisia näkökulmia paikalliseen päätöksentekoon ja politiikkaan. Näitä olemmekin tuoneet esille. Samalla lukijakuntamme on vahvistunut erityisesti nuorempien ikäluokkien osalta.

Iijokiseudun verkko tarjoaa paljon enemmän aineistoa kuin painettu- ja näköislehti.

– Siksi tilaajien tilaajien kannattaakin aktivoida verkkotunnuksensa. Ohjeet löydät netistä osoitteesta iijokiseutu.fi/digihaltuun.

Päätoimittaja Martta Oinas-Panumalla on nyt edessään uusi arki vanhempainvapaan jälkeen. Viime vuoden kesäkuussa syntyneestä Eepi-vauvasta on kasvanut hyväntuulinen, utelias ja touhukas pieni poika, joka harjoittelee kävelemistä ja puhumista innokkaasti.

– Vauvavuosi on ollut todella ihanaa aikaa ja olen nauttinut kotona lasten kanssa olemisesta. Neljän lapsen kanssa ei ole ollut tekemisen puutetta.

Nyt pienimmät lapset saavat olla vuorostaan isänsä kanssa kotona siihen saakka, kunnes päivähoito alkaa kesälomien jälkeen.

– Ensimmäiset päivät toimituksessa ovat tuntuneet yllättävänkin jouhevilta, vaikka toki muutoksia työntekoon on tällä välillä tullut.

Katse on suunnattu kohti uusia juttuja.

– Odotan mielenkiintoisia juttukeikkoja ja ihmisten kohtaamisia. Jatkamme Iijokiseudun kehittämistä ja otamme mielellämme palautetta ja juttuvinkkejä vastaan.