Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Mara suo­sit­te­lee jä­sen­yri­tyk­sil­leen ko­ronapas­sin käytön laa­jen­ta­mis­ta koko maahan

Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara suosittelee, että sen ravintola- ja tapahtuma-alan jäsenyritykset ottaisivat käyttöön koronapassin myös maakunnissa, joissa ei ole voimassa leviämisalueen rajoituksia. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Leviämisalueen rajoitukset ei ole voimassa Pohjois-Karjalan, Kainuun, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Lapin maakunnassa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiriä ja Rovaniemeä lukuun ottamatta.

Mara perustelee suositusta sillä, että sen avulla voidaan välttyä "hätäjarrumekanismilta". Hallitus hyväksyi marraskuun alussa osana hybridistrategiaa hätäjarrumekanismin, jonka käyttöönotto voisi tarkoittaa muun muassa etäopetusta sekä rajoituksia, joita ei voisi kiertää koronapassilla.

Maran mukaan ravintola- ja tapahtuma-alan yrityksille ja niiden työntekijöille on ensiarvoisen tärkeää, että valtioneuvosto tai aluehallintovirastot eivät aseta sellaisia rajoituksia, joista ei voi vapautua koronapassin avulla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin