Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lii­kun­ta- ja kult­tuu­ri­ti­lo­ja avataan Pu­das­jär­vel­lä maa­nan­tai­na – Kä­vi­jä­mää­rä rajattu Puik­ka­ris­sa vii­teen­kym­me­neen, kir­jas­to auki nor­maa­lis­ti

Pudasjärvi
Puikkari avautuu maanantaina. Tiloihin saa tulla vain viisikymmentä henkilöä kerrallaan.
Puikkari avautuu maanantaina. Tiloihin saa tulla vain viisikymmentä henkilöä kerrallaan.
Kuva: Risto Pikkupeura

Virkistysuimala Puikkari sekä Puikkarin kuntosali avataan kaikille maanantaista 10.5. alkaen. Yhtäaikaisten kävijöiden määrä on uimahallin puolella rajattu 50 henkilöön ja kuntosalilla 10 henkilöön. Kuntosalin käyttö kulkulätkällä on mahdollista. Aukioloajat voi tarkistaa Puikkarin verkkosivuilta.

Kaupungin johtoryhmä linjasi 7.5.2021, että kaupunkikohtaisia koronarajoituksia voidaan alkaa purkaa hillitysti ja hallitusti, jos koronapandemian tilannekuva ja tartuntatilanne jatkuvat rauhallisena sekä pysytään Pohjois-Pohjanmaalla jatkossakin epidemian perustasolla. Kaupunkikohtaisten rajoitusten purkamisen ja asettamisen suhteen kaupungin hallinnossa noudatetaan terveysviranomaisten suosituksia. Rajoitukset ovat voimassa 10. – 23.5.2021.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on todennut, että epidemia on alueella perustasolla, mutta Oulun kaupungin osalta kiihtymisvaiheessa. Ryhmä suositteli, että kuntien hallinnoimia julkisia tiloja voidaan avata.

Kävijöitä pyydetään noudattamaan seuraavia ohjeita: Älä tule kuntoilemaan, jos sinulla on hengitystieoireita tai tunnet itsesi vähänkään flunssaiseksi tai sairaaksi. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana sekä peseytyessä. Pese kätesi heti tilaan saavuttuasi tai käytä käsihuuhdetta. Pyydämme huomioimaan turvavälin 2 metriä. Puhdista kuntosalilaitteen kosketuspinnat ennen ja jälkeen laitteen käytön. Noudatetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Pohjantähden taidenäyttelytila on avoinna. Henkilömäärärajoitus poistuu, mutta kävijöiden on noudatettava turvaväli- ja hygieniaohjeistuksia. Elokuvasali ei ole käytössä ja siltä osin rajoitus jatkuu.

Kirjastossa palataan normaaliin palveluun. Pudasjärven pääkirjasto on avoinna normaalein palveluaukioloajoin. Myös omatoimikirjasto avataan. Kirjastoauto Iso Karhu liikennöi reitillä edelleen rajoitetuin asiakasmäärin.

Nuorisotila on avoinna. Henkilömäärärajoitus poistuu.

Kaupungintalon neuvotteluhuoneita, Otso ja Otava, ei voi varata ulkopuolisten yhdistysten ja järjestöjen käyttöön. Pohjantähden tiloja voi varata yhdistysten ja järjestöjen käyttöön, tilojen käyttäjien on huomioitava turvaväli- ja hygieniaohjeistukset sekä Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset.

Kaupungintalo ja asiakaspalvelupiste ovat toiminnassa, tietyin rajoituksin: Asiakaspalvelu toimii normaaleilla aukioloajoilla. Kaupungintalolla asioidessa on vahva suositus kasvomaskin käytölle. Jos sinulla ei ole kasvomaskia, saat sen tullessasi asiakaspalvelupisteestä.

Kaupungintalolle saavuttaessa tulee ensin pestä kädet aulan wc-tiloissa tai käyttää aulassa olevaa käsihuuhdetta. Asiakaspalvelupisteen neuvontaan odottaessa pyydämme huomioimaan turvavälin, 2 metriä.  Kaupungintalolla noudatetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Ohjeistukset ovat esillä aulassa. Kaupungintalon aulan yhteiskäyttötietokone ei ole käytössä. Kaupungintalolla tulee pyrkiä asioimaan ainoastaan ajanvarauksella. Voit varata ajan suoraan siltä henkilöltä, jota asiasi koskee. Voit myös tiedustella yhteystietoja kaupungin vaihteesta, asiakaspalvelun puhelinnumero. Kaupungintalolle ei saa tulla, jos on hengitystieoireita tai tunnet itsesi vähänkään flunssaiseksi tai sairaaksi. Tässä tapauksessa pyydämme asioimaan ainoastaan puhelimitse tai etäyhteyksillä asiakaspalvelupisteeseen tai kaupungin työntekijöiden kanssa.

Lukio-opetus ja perusopetus jatkuvat lähiopetuksena. Toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoiden harjoittelujaksot sallitaan kaupungin toimipisteissä.  Noudatetaan Pudasjärven kaupungin työsuojelun ohjeistuksia työharjoittelussa.

Kansalaisopiston kurssitoiminta jatkuu lähiopetuksena. Asiakkaita tiedotetaan mahdollisien muutoksien osalta kurssien toiminnasta tarkemmin Pudasjärven kansalaisopiston oppilaskanavien kautta.

Karhupajan toiminnot jatkavat lähipalveluna terveysturvallisuus huomioiden.

Hirsikunnas, työllisyyspalvelut ja monikulttuuriset palvelut, jatkavat lähipalveluna terveysturvallisuus huomioiden.

Kaupungin tilat ovat rajoitetusti varattavissa muiden käyttöön. Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa on sallittua kaupungin tilojen käyttö

Tuomas Sammelvuo-sali sekä muut ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai urheiluun käytettävät kaupungin sisätilat ovat suljettuna aikuisten (yli 18-vuotiaiden) vapaa-ajan toiminnalta ja harrastetoiminnalta.

Ulkoliikuntapaikat avataan yli 18-vuotiaiden vapaa-ajan toimintaan ja ryhmäharrastamiseen 10.5.2021 alkaen. Alle 12-vuotiaiden sekä 12 – 17-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaan ulkoliikuntapaikat on avattu jo aiemmin.

Alle 12-vuotiaiden sekä 12 – 17-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa Tuomas Sammelvuo –salilla sekä muissa kaupungin hallinnoimissa tiloissa voidaan jatkaa.

Valtakunnallisissa sarjoissa pelaavat tai niihin pääsyyn oikeuttaviin karsintoihin pyrkivät yli 18-vuotiaiden joukkueet voivat harjoitella varatuilla vuoroillaan Tuomas Sammelvuo –salissa. Toiminnassa noudatetaan samoja rajoituksia, mitä lasten ja nuorten ryhmäharrastuksiin on annettu.

Asioidessa kaupungin hallinnassa olevissa tiloissa, asiakkailta edellytetään kasvomaskin käyttöä sekä huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä.