Tilaajille

Lii­ken­ne ja autot: Sähkö vie sut­jak­kaas­ti – "Kun auton saa liik­keel­le, käy­tän­nös­sä ei ole enää mer­ki­tys­tä millä se kulkee"

Autotehtaat kehittävät nyt nopeasti sähköautoja ja markkinoille tulee uusia malleja.

Pudasjärvi
Volkswagen on perinteisen perheauton näköinen sähköisenäkin.
Volkswagen on perinteisen perheauton näköinen sähköisenäkin.
Kuva: Risto Pikkupeura

Volkswagen tuli tämän vuoden aikana sähköautomarkkinoille ID.3 -mallillaan. Auto on suunniteltu sähkötoimiseksi, eikä jäljellä ole juuri mitään polttomoottoriautoon viittaava. Aiemmalla e-Golfilla olikin omat vaivansa; lyhyt toimintamatka ja vaatimaton lämmityslaite. Juuri paremmin ei toki mennyt muidenkaan tehtaiden ensimmäisillä sähköautoversioilla.

Ulkoasu Volkswagenin sähköautoilla on varsin perinteinen, eikä varmaankaan konservatiivisimmallakaan volkwagenistilla silmä sairasta. Sisätilat ovat asia erikseen. Saksalaistehtaan voi sanoa lähestyneen asiaa pohjoismaisella minimismillä. Ratti, tarpeelliset näppäimet ja suurehko näyttö, siinä kaikki. Valoisuutta lisää valkoinen sisusta. Yksinkertainen ja simppeli vaikutelma. Suurta osaa toiminnoista käytetään hipaisukytkimillä, joissa tosin on oma hankaluutensa niin käyttökokemuksena kuin ajoittaisena tahmeutena.