Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Ko­ronapas­si käyt­töön Pu­das­jär­ven seu­ra­kun­nan kon­ser­teis­sa ja jou­lu­lau­luis­sa – ju­ma­lan­pal­ve­luk­sis­sa mennään kir­kos­sa sek­to­rei­hin

Pudasjärven seurakunta ottaa koronapassin käyttöön seurakunnan järjestämissä konserteissa ja isommissa kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa, jolloin 50 hengen kokoontumisrajoitus ei ole voimassa, kertoo Pudasjärven seurakunta tiedotteessaan.

Koronapassi kysytään kaikilta yli 16-vuotiailta. Passina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa koronapassi ei ole käytössä. Muut tapahtumanjärjestäjät voivat ottaa koronapassin käyttöön omalla päätöksellä, jolloin tapahtuman järjestäjä itse huolehtii koronapassien tarkistuksesta. Tilaisuuksista, joissa vaaditaan koronapassia, ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa.

– Koronapassi tulee koskemaan siis konsertteja ja yli 50 hengen Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia sisätiloissa. Ne ovat yleisötilaisuuksia, joita Avi:n 50 hengen kokoontumisrajoitus koskee, mikäli koronapassia ei käytetä. Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset ovat uskonnonharjoitukseen liittyviä tilaisuuksia, joiden rajoittamisesta ohjeistaa tuomiokapituli. Niissä on käytetään sektorimallia, tarkentaa kirkkoherra Timo Liikanen.

Koronapassillisia kauneimpia joululauluja tulee tällä tietoa olemaan ainakin kirkossa 12.12 järjestettävä tilaisuus.

Tilaisuus, joissa passi tulee olla mukana, ilmoitetaan aina erikseen kirkollisissa ilmoituksissa.

–  Kylien toimijoiden kanssa selvittelemme heidän kauneimpien joululaulujen väkimääräarvioita. Lisäksi meillä on suunnitelmissa ulkoilmatilaisuuksia, joita kokoontumisrajoitukset eivät koske. Viime joulun tapaan lähetämme myös striimatut Kauneimmat joululaulut. Uskon, että seurakuntalaisilla on täten mahdollisuus löytää itselleen mieluisa Kauneimmat joululaulut -tilaisuus, johon voi myös turvallisesti rajoitusten puitteissa osallistua.

Jumalanpalveluksissa käytetään tuomiokapitulin ohjeistamaa sektorimallia, joissa kirkkotila on jaettu erillisiin sektoreihin. Seurakuntakodilla osallistujamäärä kirkkosalissa on 50 ja isossa kahviossa 40. Kirkossa osallistujamäärä sektorimallilla on 120.

– Maskia suositellaan käyttämään rokotesuojasta riippumatta julkisissa sisätiloissa, joissa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Kauneimmissa joululauluissa esim. kylätaloilla ja muissa vastaavissa tilanteissa kokoontumisrajoitus on 50 henkilöä. Tapahtuman järjestäjän on tärkeää huomioida, että turvaväleistä tulisi olla mahdollista pitää kiinni. Eli käytännössä riittävän suurissa tiloissa kauneimmat joululaulut on mahdollista järjestää 50 henkilölle. Koronapassi on mahdollista ottaa käyttöön myös näissä kylillä tapahtuvissa kauneimmissa joululauluissa, jolloin kokoontumisrajoitusta ei ole. Tämä tulee huomioida etukäteen ilmoituksissa, ja passin tarkistuksista näissä tilanteissa vastaavat tilan järjestäjät.

Hautajaisissa ja muissa kirkollisissa toimituksissa on mahdollista käyttää sektorimallia kirkossa, jolloin osallistujamäärä voi olla yli 50, muissa seurakunnan tiloissa noudatetaan tilojen enimmäisväkimääräsuositusta. Muistotilaisuuden ja hääjuhlan sekä muiden yksityistilaisuuksien osalta vastuu on tilaisuuden järjestäjällä, seurakunta ohjeistaa noudattamaan alla olevaa väkimääräsuositusta. Kirkollisissa toimituksissa ei ole mahdollisuutta kysyä koronapassia.

Seurakunnan tiloissa järjestettävien yksityistilaisuuksien (esim. muistotilaisuudet ja hääjuhlat) toteutuksessa suositellaan kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että kaikilla osallistujilla on riittävä mahdollisuus turvavälien pitämiseen. Tämän vuoksi suositamme seuraavia enimmäisosallistujamääriä: Seurakuntakoti Iso kahvio 50, Seurakuntakoti rippikoulusali 25, Riekinkankaan kappeli 40, Sarakylän kappeli 30, Hilturannan leirikeskuksen luokkatila + sali 40.

Työalojen ryhmätoiminnot toimivat normaalisti.

Kokoontumisrajoitusten voimassa ollessa kaiken kansan joulupuuro -tapahtumaa ei ole mahdollista järjestää sisätiloissa.

Kokoontumisrajoitukset eivät koske ulkotiloja.

Maskien käyttö on suositeltavaa erityisesti rokottamattomilla. Muutoin maskia suositellaan käyttämään oman harkinnan mukaan julkisissa sisätiloissa, joissa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Edit. Lisätty kirkkoherra Liikasen tarkentava kommentti 24.11.2021 klo 13.59 ja klo 14.18