Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ke­vät­työt myö­häs­sä hau­taus­maal­la­kin – Rie­kin­kan­kaal­la riittää te­ke­mis­tä myös tal­koo­lai­sil­le

Siistiä tulee kerralla, kun talkoolaiset Orvokki Hyttinen (edessä) ja Annikki Ruokangas panevat töpinäksi. Hautausmaan kevätsiivouksessa riittää tekemistä, tietää siellä haravaa jo aiempina kesinä heilutellut Elsa Tyni.
Siistiä tulee kerralla, kun talkoolaiset Orvokki Hyttinen (edessä) ja Annikki Ruokangas panevat töpinäksi.
Siistiä tulee kerralla, kun talkoolaiset Orvokki Hyttinen (edessä) ja Annikki Ruokangas panevat töpinäksi.
Kuva: Toivo Kiminki

Jälleen kesätyönsä seurakunnan leivissä aloittanut iinattijärveläinen Elsa Tyni pääsi heiluttamaan haravaansa Riekinkankaan hautausmaalla vasta maanantaina. Lumi ja jää ovat haittana vieläkin, hän huomasi ensimmäisenä työpäivänään.

– Viime keväänä aloitettiin siivous ihan toukokuun alussa, että isot on erot kevään edistymisessä.

Pientä alkutuntumaa Tyni naurahtaa haravointiin saaneensa kotipihalla, vaikka siellä tilanne on vielä talvisempi. Kolmen samana päivänä aloittaneen työntekijän urakkaan kuuluu alkusiivousten lisäksi seurakunnan sopimushautojen hoito.

– Töitä riittää, itse tykkään tästä tosi paljon. Tässä näkee työnsä jäljen heti ja ulkotyö muutenkin miellyttää.

Haravointi miellyttää myös Riekinkankaalla talkoilleita Orvokki Hyttistä ja Annikki Ruokangasta. Hyttinen on asialla ensimmäistä kevättä, Ruokangas jo talkookonkari.

Orvokki Hyttinen kertoo hautausmaan tulleen itselleen läheiseksi, kun elokuussa edesmennyt puoliso sai siltä viimeisen leposijan.

– Melkeinpä joka viikko olen täällä käynyt siitä asti. Oma suhde hautausmaahan on muuttunut paljon. Tuntuu tosi hyvältä auttaa näin kaikkien yhteistä asiaa.

Naiset vakuuttivat hyvin alkuun päässeensä, vaikka ohjeita ei juuri oltu saatu. Haravointi ei ole meille outoa, he naurahtivat.

Jätteiden lajittelukin onnistuu, talven jälkeen kun alueelta löytyy kompostoitavan lisäksi monenlaista kierrätykseen päätyvää tavaraa.

Hyttinen ja Ruokangas olisivat mieluusti aloittaneet talkoopäivänsä pienellä hiljentymisellä, joskus lyhyt hartaus on ohjelmassa ollutkin. Talkookahvit ja makkarat sentään ovat tutusti päivän ohjelmassa, he kiittelevät.