Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kar­ja­ti­lal­ta löy­det­tiin yli 200 kuol­lut­ta nautaa Koil­lis­maal­la – omis­ta­jil­le eh­dol­lis­ta van­keut­ta tör­keäs­tä eläin­suo­je­lu­ri­kok­ses­ta

Koillismaalaiselta karjatilalta tehtiin maaliskuussa 2020 järkyttävä löytö.

Eläinlääkäreiden ja poliisien tekemällä viranomaiskäynnillä tilalta löydettiin yhteensä yli 200 kuollutta nautaa. Kuolleita eläimiä oli muun muassa karsinoissa, ruokintapöydällä ja huoltokäytävällä.

Naudat olivat kuolleet nälkään, janoon ja lietteeseen hukkumiseen. Eläintenpitopaikassa oli vähintään 30 senttimetrin kerros lietettä.

Tilalta löydettiin noin 30 nautaa, jotka olivat yhä elossa. Ne todettiin niin huonokuntoisiksi, että ne kaikki jouduttiin lopettamaan.

Tilan navetoissa ei ollut asianmukaista valaistusta ja lämmitystä. Eläimet olivat joutuneet olemaan pääosin pimeässä ja ne olivat kärsineet kylmyydestä.

Myös rakenteet olivat vaarallisia ja aiheuttivat loukkaantumisia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.