Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Kar­hun­met­säs­tyk­ses­sä pyssyt pussiin – itäi­sel­lä alueel­la kaatui 45 ja län­ti­sel­lä alueel­la 5 karhua

Suomen riistakeskus on määrännyt keskiviikkona 13.9. karhunmetsästyksen lopetettavaksi itäiseltä poronhoitoalueelta, koska poikkeusluvan ja alueellisen kiintiön nojalla sallittavasta karhun metsästyksestä määrätty alueellinen kiintiö, 45 karhua, on saatu saaliiksi.

Koska myös läntiselle poronhoitoalueelle asetettu viiden karhun kiintiö täyttyi jo aiemmin 27. elokuuta, karhunmetsästys on nyt päättynyt koko poronhoitoalueella. ilmoittaa Suomen riistakeskus tiedotteessaan.

Itäisen poronhoitoalueen karhusaaliista 18 saatiin saaliiksi Suomussalmelta, 17 Kuusamosta, neljä Sallasta, kolme Sodankylästä, kaksi Savukoskelta ja yksi Inarista.

Karhun metsästys alkoi 20. elokuuta. Sunnuntaiaamun valjetessa lupa-alueilla pyyntiin lähti tuhansia metsästäjiä koirineen tavoitteenaan kontion kaato.

Kauden lupamäärää on rajattiin suurimmassa osassa päätöksiä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin