Jou­lu­va­lot on jo ri­pus­tet­tu – Pu­das­jär­ven jou­lun­avaus per­jan­tai­na torilla

Joulu tulee! Varma merkki joulunajan alkamisesta on jouluvalojen ripustaminen Kurenalla. Tiistaina oli jälleen se hetki, kun Juha Huhtela apureineen asetteli valot paikoilleen. Apunaan Huhtelalla oli Olavi Lammela. Tähti se kulukeepi Varsitien päällä.
Joulu tulee! Varma merkki joulunajan alkamisesta on jouluvalojen ripustaminen Kurenalla. Tiistaina oli jälleen se hetki, kun Juha Huhtela apureineen asetteli valot paikoilleen. Apunaan Huhtelalla oli Olavi Lammela.
Joulu tulee! Varma merkki joulunajan alkamisesta on jouluvalojen ripustaminen Kurenalla. Tiistaina oli jälleen se hetki, kun Juha Huhtela apureineen asetteli valot paikoilleen. Apunaan Huhtelalla oli Olavi Lammela.
Kuva: Toivo Kiminki

Pudasjärvellä suunnataan nyt valoon päin, sillä Kurenalle satoi viikonloppuna valkoinen lumipeite ja jouluvalot ripustettiin keskustaan tiistaina.

Perinteiseen malliin tähtivalot alkavat virallisesti loistaa joulunavauksessa. Tänä vuonna Pudasjärven joulunavaus järjestetään tulevana perjantaina torilla. Iltapäivä aloitetaan Kurenalan kyläyhdistyksen Kerttu Simun pyörittämällä joulutorilla.

Tiistaihin aamupäivään mennessä torin kahdestakymmenestä myyntipaikasta neljätoista oli varattu. Paikalle on tulossa etenkin paikallisia myyjiä tarjoamaan jouluista ostettavaa.

– Vielä mahtuu muutama mukaan, Simu vinkkaa ja kertoo, että myyntipaikat ovat valmiina katetussa teltassa.

Myytävänä tapahtumassa on myös kahvia, lättyä ja makkaraa. Iijokiseutu tarjoaa glögiä ja pipareita paikallisten marttojen avustuksella.

Jouluvalot syttyvät kello 18.00 kaupungin tervehdyksen myötä. Tänä vuonna kaupungin edustajana on kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Sointu Veivo. Seurakunnan terveiset pudasjärveläisille tuo kirkkoherra Timo Liikanen.

Pudasjärven Yrittäjien jouluviestiä välittää puheenjohtaja Tommi Niskanen. Jouluiseen tunnelmaan johdattavat myös Lakarin koulun lapset musiikkituokiollaan. Tapahtumassa selviää lisäksi, ketkä voittavat joulurahaa Jouluarpa ostoksestasi -arpajaisissa.

Ohjelmatuokion päättää tietenkin vanha ystävämme joulupukki. Joulupukki odottaa erityisen innokkaasti, että pääsee kuulemaan pudasjärveläisten lasten joulumietteitä ja toiveita.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Pudasjärven Yrittäjät, Pudasjärven kaupunki, Pudasjärven seurakunta, paikallislehti Iijokiseutu, Kurenalan kyläyhdistys, Karhupajan väki sekä muut yhteistyökumppanit.

– Tervetuloa avaamaan Pudasjärven joulunaika!