Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jou­lui­nen rak­kaus­ta­ri­na siitä, kuinka met­sä­käm­pän mies löysi pa­rem­man puo­lis­kon: Aaretti ja Aila

Aaretti rojautti halkosylyksen Puukko-ojan kämpän keittiön halkolaatikkoon. Kokin kasvot punottivat lieden lämmöstä ja kiireestä. Hän silmäsi hymyillen Aarettia ja toi pöydälle suuren posliinimukillisen kahvia. Olipa vielä viipale pullapitkostakin. Aaretti kiitti ja totesi halkojen ja vesien kantamisen kuuluvan kämppäukon työhön. Kokki vain huitaisi kädellään tälle puheelle ja jatkoi kiireisenä töitään hellan äärellä.

Pöydällä, Aaretin käden ulottuvilla, oli nuhjaantunut valtakunnan pääsanomalehti. Sen oli kasööri tuonut jo viikkoja sitten Äkäslompolosta, ja teräväpään luettua lehden se oli tuotu miehistötupaan ja siirtynyt sieltä keittiöön. Aaretti oli jo miehistötuvan puolella silmäillyt lehden ja seurannut huolestuneena, kun tupakkamiehet repivät sätkätarpeita lehtien reunoista. Hän paloi halusta katsella lehteä uudestaan, mutta ilman katselijoita. Miehistötuvassa makoili pari miestä sairaana, joten Aaretti ei ollut rohjennut repiä lehdestä haluamaansa. Kokki katkaisi Aaretin ajatukset ja pyysi hämmentämään kastiketta sillä aikaa, kun hän poikkeaisi ulkona. Aaretti nyökkäsi sanattomana ja nousi pöydästä. Ovi ehti tuskin sulkeutua, kun Aaretti oli sanomalehden kimpussa. Hän repäisi aikailematta puolikkaan aukeamasta ja sujautti sen puseron taskuun ja siirtyi lieden ääreen.