Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Jos haluaa löytää makeita pih­la­jan­mar­jo­ja, kan­nat­taa mais­tel­la niitä eri puista – Pih­la­jan­mar­ja on C-vi­ta­mii­ni­pom­mi, jonka voi itse kuivata ter­veys­jau­heek­si

Villiyrttikouluttaja Raija Kivimetsä vinkkaa, että pihlajanmarjat kannattaa kuivata uunissa 50 asteen lämpötilassa. Kunnolla kuivatut marjat voi jauhaa tehosekoittimessa.

Luonnon antimet kuten pihlajanmarjat kiinnostavat, kertoo villiyrttikouluttaja. Niitä voi hyödyntää monin tavoin.
Luonnon antimet kuten pihlajanmarjat kiinnostavat, kertoo villiyrttikouluttaja. Niitä voi hyödyntää monin tavoin.
Kuva: Taneli Kärki

Pohjoisen Polut julkaisee marjastusta käsitteleviä juttuja arkistosta marjastuskauden kunniaksi. Tämä juttu julkaistu alun perin 18. elokuuta 2020.

Pihlajanmarjat punertavat jo kutsuvasti, tänä syksynä pihlajissa riittää satoa. Tästä jopa väheksytystäkin marjasta pystyy loihtimaan kotona monenlaista terveellistä herkkua ja hyödyllistä asiaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.