Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Itä-Suo­men hal­lin­to-oi­keus kumosi kar­hun­met­säs­tys­tä kos­ke­vat poik­keus­lu­vat –  "Jos karhun kan­nan­hoi­dol­lis­ta met­säs­tys­tä ei voida to­teut­taa, se johtaa hal­lit­se­mat­to­maan kannan kasvuun koko Suo­mes­sa"

Päätökset koskevat poikkeuslupia, joiden nojalla olisi ollut oikeus metsästää yli 92 karhua Pohjois-Karjalassa.

Karhua voidaan erityisistä syistä metsästää Suomen riistakeskuksen myöntämällä poikkeusluvalla muualla kuin poronhoitoalueella.
Karhua voidaan erityisistä syistä metsästää Suomen riistakeskuksen myöntämällä poikkeusluvalla muualla kuin poronhoitoalueella.
Kuva: Jyrki Mäkelä / arkisto

Itä-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut 2. helmikuuta Suomen riistakeskuksen seitsemän päätöstä karhun kannanhoidollisesta metsästyksestä Pohjois-Karjalassa, kertoo Suomen riistakeskus.

Päätökset koskevat poikkeuslupia, joiden nojalla olisi ollut oikeus metsästää yhteensä 92 karhua.

Hallinto-oikeus määräsi luvat elokuussa 2022 toimeenpanokieltoon.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin