Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kolumni
Tilaajille

Il­mas­ton­muu­tos tulee ja vai­kut­taa Pu­das­jär­vel­lä­kin – miten sinä otat sen vas­taan?Ilmastolla voidaan tarkoittaa montaa asiaa, mutta nyt ei ole tarkoitus puhua kulttuuri-ilmastosta, vaan maapallon ilmastosta. Sehän on muuttunut koko olemassaolon aikana varsin rajusti, mutta meitä nykyihmisiä tietenkin kiinnosta omana elinaikanamme tapahtuvat ja näkyvät muutokset.

Ihmisten oma vaikutus ilmastoon on tutkijoiden mukaan selvästi nähtävissä, mutta pitkällä aikavälillä nykyisestä muutoksesta ei voida varmuudella sanoa, mihin tuo muutos johtaa vaikkapa useiden tuhansien vuosien aikana. Tällä hetkellä maailmaa koettelevat hurjat myrskyt ja tulvat, jotka tuntuvat aina vain pahenevan vuosi vuoden jälkeen.

Jokainen meistä Pudasjärvelläkin on voinut havaita runsas vuosi sitten puhurituulen kaatamia puita alueella, kun valtava määrä puustoa kaatui yhden ainoan vuorokauden aikana.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin