Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta

Ikkunat he­li­si­vät Ku­re­nal­la – mistä suuret pa­mauk­set joh­tui­vat?

Toimitukseen käytiin ihmettelemässä viime viikolla, mikä ihmeen pamaus oli, kun viime viikolla ikkunat helisivät Pudasjärven keskustassa.

Kurentiellä olohuoneen sohvalta telkkaria katsomassa olleet talon asukkaat se ainakin säikäytti. Aiheuttajaksi epäiltiin lentokonetta, joka mursi äänivallin – mutta saako sitä näin lähellä ihmisasutusta paukutella, ihmeteltiin.

Toimituksesta selvitettiin, että ilmiön aiheutti todennäköisesti viime viikolla käynnissä ollut vuoden suurin Ruska 17 -ilmatoimintaharjoitus, johon osallistui yli 60 ilma-alusta ja noin 4500 henkilöä.

Koko maan laajuisen sotaharjoituksen tukikohtana toimivat myös Oulunsalon ja Rovaniemen lentokentät ja lentotoimintaan osallistuivat myös Ruotsin ilmavoimat. Lieneekö joku paikallistuntemusta vailla olleista kahdeksasta Gripen-hävittäjästä ollut asialla?