Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

Ylioppilaat: Pu­das­jär­ve­läi­nen kevään yli­op­pi­las Jesse Pyyk­kö­nen on toinen Suomen parhaan tut­kin­to­to­dis­tuk­sen saa­neis­ta – "Tämä oli yl­lä­tys, vaikka täh­tä­sin­kin hyviin ar­vo­sa­noi­hin"

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Ii­jo­ki­seu­dun verk­ko­leh­ti voitti pai­kal­lis­leh­ti­kil­pai­lun – ”am­mat­ti­mai­nen ote pai­kal­li­suu­ti­soin­tiin”

– Me oltiin Suomen parhaita!, iloitsevat Iijokiseudun toimittaja Toivo Kiminki, mediamyyjä Anitta Kortetjärvi, toimittaja Maiju Teeriaho ja päätoimittaja Martta Oinas-Panuma. Kuvan nappasi parasta aikaa virkavapaalla kirjaa kirjoittava toimittaja Juha Hagelberg. Nykyaikana toimitustyötä pystyy tekemään melkein missä vain. Tässä kuitenkin riemuitaan Iijokiseudun toimituksessa.
– Me oltiin Suomen parhaita!, iloitsevat Iijokiseudun toimittaja Toivo Kiminki, mediamyyjä Anitta Kortetjärvi, toimittaja Maiju Teeriaho ja päätoimittaja Martta Oinas-Panuma. Kuvan nappasi parasta aikaa virkavapaalla kirjaa kirjoittava toimittaja Juha Hagelberg.
– Me oltiin Suomen parhaita!, iloitsevat Iijokiseudun toimittaja Toivo Kiminki, mediamyyjä Anitta Kortetjärvi, toimittaja Maiju Teeriaho ja päätoimittaja Martta Oinas-Panuma. Kuvan nappasi parasta aikaa virkavapaalla kirjaa kirjoittava toimittaja Juha Hagelberg.
Kuva: Juha Hagelberg

Iijokiseudun verkkolehti arvioitiin Suomen parhaaksi Sanomalehtien Liiton Paikallislehtikilpailussa vuonna 2016.

Iijokiseutu voitti paikallislehtien verkkokilpailun kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa.

Päätoimittaja Martta Oinas-Panuma iloitsee tunnustuksesta:

– Iijokiseudun uusi verkkolehti otettiin käyttöön alkukesästä. Nyt on todistettu, että uudistus onnistui ja toimitus on ottanut reippaan askeleen kohti nykyaikaa.

Samalla kun verkkolehden ulkoasu uudistui täysin, myös toimitus muutti työskentelytapojaan. Kehittämistyöhön on käytetty aikaa:

– Olemme yhteisöllinen paikallismedia, joka on paljon muutakin kuin kerran viikossa ilmestyvä printtilehti. Netti tarjoaa mahdollisuuksia vaikka mihin!

Oinas-Panuma vastaanottaa palkinnon torstaina Porvoossa Sanomalehtien Liiton järjestämillä Suurilla lehtipäivillä.

Iijokiseudun uusi verkkolehti otettiin käyttöön alkukesästä.

Tuomariston perustelujen mukaan Iijokiseudun verkkolehden sivut ovat helppokäyttöiset.

– Lehdessä liikkuminen on vaivatonta, ja lukijalle tarjotaan jatkuvasti lisää luettavaa. Taitto on nykyaikainen ja värimaailmaltaan toimiva.

Raadin mukaan uutisten jaottelu etusivulla on onnistunut.

Kiitosta annettiin myös siitä, että some-kanavia tuodaan verkkolehdessä esiin ja lukijoita kannustetaan osallistumaan sisällön tuotantoon.

– Lehdellä on ammattimainen ote paikallisuutisointiin, tuomaristo toteaa.

Päätoimittajan mukaan hyvien uutisten ja keskustelua herättävien juttujen tekeminen on lehdelle kunnia-asia:

– Teemme toimitustyötä lukijoitamme varten. On hienoa, että he myös osallistuvat sisällön tuotantoon ja ovat yhteydessä toimitukseen.

Perinteisen toimituksessa pistäytymisen ja puhelinsoiton rinnalle ovat tulleet sosiaalisen median kanavat, joissa tieto kulkee nopeasti.

– Olemme aktiivisia etenkin Facebookissa ja Twitterissä . Haluamme olla siellä, missä ihmisetkin.

Lukijalle tarjotaan jatkuvasti lisää luettavaa.

Iijokiseudun toimitukseen kuuluu päätoimittajan lisäksi kaksi toimittajaa, Maiju Teeriaho ja Toivo Kiminki.

– Pieni toimitus ei tietenkään ennätä kaikkialle, mutta pyrimme kertomaan paikallisista uutisista verkossa mahdollisimman nopeasti ja seuraamaan päivän polttavia aiheita, Oinas-Panuma linjaa.

Verkkolehden kävijämäärä onkin ollut tasaisessa kasvussa.

Juttujen lisäksi sivuilla on muun muassa mielipidekirjoituksia, lukijoiden kuvia, ilmoituksia, kuvagallerioita ja erillisiä teemalehtiä. Kirjautumalla pääsee lukemaan näköislehteä, joka on täysin sama kuin keskiviikkoisin ilmestyvä, tilattava printtilehti.

– Vielä on monia kehittämiskohteita mielessä.

Parhaat paikallislehdet valitaan vuosittain. Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvien lehtien verkkokilpailun voitti kuusamolainen Koillissanomat .

Verkkokilpailun raadissa oli viisi journalistiopiskelijaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Verkkoraadin työtä ohjasi toimittaja Antti Järvi.

Paikallislehtikilpailuun osallistui 88 lehteä ja 33 verkkopalvelua. Parhaat paikallislehdet niin printti- kuin verkkosarjassa palkitaan Sanomalehtien Liiton Suurilla lehtipäivillä Porvoossa 3.11.2016.

Paikallislehtikilpailu 2016

Paras verkkolehti: Iijokiseutu

Raadin perusteluja:

Lehdellä on ammattimainen ote paikallisuutisointiin.

Sivut ovat helppokäyttöiset, ja lehdessä liikkuminen on vaivatonta.

Lukijalle tarjotaan jatkuvasti lisää luettavaa.

Taitto on nykyaikainen ja värimaailmaltaan toimiva.

Some‐kanavia tuodaan verkkolehdessä esiin, ja lukijoita kannustetaan osallistumaan sisällön tuotantoon.