LIIKENNE: Lop­pu­vuo­si on po­ro­ko­la­rei­den syn­kin­tä aikaa – Am­mat­tiau­toi­li­ja: "Kai­kil­la po­roil­la pitäisi olla hei­jas­tin. Olen vält­tä­nyt kym­me­niä ko­la­rei­ta, kun olen ha­vain­nut hei­jas­tin­po­ron"

OSAO: Am­mat­ti­opis­toa ollaan muut­ta­mas­sa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­ta­lol­le – Toi­veis­sa on, että opis­ke­li­jat ja kau­pun­gin johto oli­si­vat saman katon alla jo ensi syksynä

Talousarvio: Bud­jet­ti­esi­tys läpi kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa: Pu­das­jär­vel­le tehdään yli kaksi mil­joo­naa euroa yli­jää­mäis­tä ta­lou­sar­vio­ta, mutta liik­ku­ma­va­raa ei silti ole

Tilaajille

Hup­sis­ta, minusta tuli met­sän­omis­ta­ja – mitä teen nyt?

Yhä useampi metsää omistavista asuu kaupungissa. Koillismaan metsänomistajista reilusti yli puolet asuu muualla kuin metsänsä vieressä. Uusi omistaja ei välttämättä tiedä missä metsä sijaitsee, mikä sen arvo on tai miten metsävarallisuuttaan voi hoitaa tai kasvattaa.

Yhä useampi Koillismaalta metsää omistava ei enää asu metsänsä vieressä. Mhy Koillismaan alueella tällaisia metsänomistaja on reilusti yli puolet ja osuus kasvaa koko ajan. Metsänomistajat kaupunkilaistuvat, kun metsää perinnöksi saaneet joko asuvat muualla tai muuttavat Koillismaalta töiden perässä muualle.

– Se tarkoittaa sitä, että palveluntarve lisääntyy kellon ajasta riippumatta. Usein meihin otetaan yhteyttä sähköpostitse. Omatoimisuus fyysisten töiden suhteen vähenee, johtuen tietenkin siitä, että asutaan jossain muualla, Mhy Koillismaan johtaja Antti Härkönen kertoo.