Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hir­vi­lu­vat myön­net­ty – katso, pal­jon­ko tuli Pu­das­jär­vel­le ja miten ne jaet­tiin

Suomen riistakeskus on myöntänyt Oulun toimialueensa viidelle hirvitalousalueelle yhteensä 4184 pyyntilupaa tulevalle hirvenmetsästyskaudelle.

Myönnetty lupamäärä on noin 20 prosenttia pienempi kuin vuonna 2020, jolloin pyyntilupia oli 5185 kappaletta. Yhdellä hirvieläimen pyyntiluvalla on mahdollista kaataa joko yksi aikuinen tai kaksi vasaa. Siten tämänvuotisella pyyntilupamäärällä on mahdollista kaataa noin 5500 hirveä.

Luonnonvarakeskus arvioi koko Oulun riistakeskusalueen hirvikannan kooksi viime syksyn jahdin jälkeen noin 9600 hirveä. Maapinta-alaan suhteutettuna Oulun riistakeskuksen hirvitalousalueiden hirvitiheys oli välillä 2,2–2,9 hirveä tuhannella hehtaarilla. Alueellinen riistaneuvosto on asettanut hirvitiheyden tavoitteet välille 2,0–3,1 hirveä tuhannella hehtaarilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.